Sound United overgenomen door medisch Masimo

Sound United

Sound United – eigenaar van merken als Marantz, Denon, B&W en meer klinkende namen – wordt overgenomen door Masimo, een medisch bedrijf.

Opvallend nieuws deze dagen: Sound United wordt overgenomen door het branchevreemde bedrijf Masimo. Laatstgenoemde is leverancier van diverse niet-interne monitoring-apparatuur voor ziekenhuizen en thuisgebruik. Volgens de CEO en oprichter van Masimo is hij een fan en trots bezitter van diverse Sound United-merken en is het volgens hem een eer het bedrijf door de volgende generatie van technologische evoluties te leiden. Verder delen volgens hem beide bedrijven eenzelfde kern, gebaseerd op toewijding aan ‘t leveren van innovatieve best-in-class producten en een enthousiaste focus op het verbeteren van de gebruikerservaring. De beoogde overname moet halverwege dit jaar afgerond zijn.

3 reacties

  1. Ik denk niet dat het alleen om duurder worden van de spullen gaat. In een relatief korte tijd worden de aankopen van Sound United overgenomen door, als ik het goed begrijp, door een bedrijf waarbij de roots niet in hifi liggen.

    Ervan uitgaande dat de omzetcijfers tegenvielen (waarom doe je iets anders weg?), ben ik bang dat het ook betekent kostenbesparing en consolidatie in de breedste zin van het woord.. Dat zal weer leiden tot beperking aan innovatie en/of je eigen ding kunnen doen.

    Jammer!

  2. Nou lekker… Worden de desbetreffende merken nóg duurder. Tenslotte wil/moet iedereen flink verdienen aan zo’n deal. Benieuwd wat de volgende stap in dit drama wordt!

    1. Vergelijkbaar met wat NXP is overkomen, opgekocht door grote Amerikaanse investeerder en nadat de waarde van het bedrijf gestegen was weer door verkocht, zitten ze meteen in de juiste hoek, In de medische wereld is alles al onbetaalbaar, Helaas voor deze mooie audio merken.

Geef een antwoord