Live Review interlinks – 30 januari 2022 – 10:30

Hebben kabels een hoorbare invloed op de weergave? Zo ja: hoeveel? Zo nee… dan gaan we dat zondag zonder twijfel horen, want wij gaan vijf setjes voor u aansluiten en laten horen. Live. Alle kabels zitten in de prijsklasse rond de 250 – 350 euro per setje, per meter. Kortom: een nog betaalbare klasse; het blijft nog leuk, zullen we maar zeggen. 

We hebben alle interessante kabelfabrikanten aangeschreven. Denk aan Chord Company, Art Speak, Inakustik, Qed, Van den Hul, Simpy Audio, Supra, … Ricable. We hebben bevestiging van Chord Company, Ricable, Supra en Art Speak. Wie weet komt er nog een vijfde binnen. Kortom: het wordt een interessante stream!

Check de live stream interlinks

11 reacties

 1. Laatst mijn erg oude Monster interlinks (met 1-richtingsverkeer; type-aanduiding is al lang vervaagd) zowel tussen streamer en voorversterker en tussen voorversterker en eindversterker vervangen door de Grimm TPR RCA interlinks. Echt een enorm verschil. Alsof het geluid voorheen door een tunnel geperst moest worden en nu, na gebruik van de Grimm TPR ineens vrij mijn speakers uitstroomt; heel mooi. Toevallig net een aantal weken daarvoor een DAC (de Merason Frerot) vergeleken met mijn huidige CXNstreamer/DAC en dat verschil was aanmerkelijk kleiner. Maar wie weet of dat ook zo was geweest als ik toen de Grimm interlinks had gebruikt; het blijft een puzzel.
  Ook de Shield it Baby-kabel van Jaap – deze week in elkaar geknutseld – was duidelijk beter dan de Audioquest Pearl die ik gebruikte. (Bedankt Jaap!)
  Dus of kabels een hoorbaar verschil maken; ik stem op Ja.

 2. Ik wil toch mijn stelling toelichten.
  Ooit heb ik jaren geleden tijdens een HiFi show mijn eigen gemaakte afspraak interlinks meegenomen en mogen testen op diverse (dure) sets.
  Conclusie; ook de distributeurs konden gehoormatig geen onderscheid maken tussen die van mij en de veel duurdere interlinks.
  Kosten die ik heb gemaakt ware nog geen €20.-
  Ik had 2,5 mm verzilverde kabel met teflon mantel gebruikt, (3 aders, 2 voor de massa en 1 ader voor de kern. In elkaar gedraaid en het geheel omhuld met zwarte gevlochten nylon. Wel heb ik goede connectors gebruikt. Netjes gesoldeerd, krimpkousje er omheen en klaar.
  Lengte 75 cm.
  Dus het hoeft geen vermogen te kosten en zo durf ik iedere uitdaging hiermee aan.

 3. Ik kan garanderen, dat iedere interlink werkt en beslist niet beter klinkt dan een ander.
  Ik heb daar genoeg voorbeelden van ondervonden. Als het een signaal doorvoert zoals een goede coaxkabel b.v., dan is het goed genoeg. Iedereen die vind dat er verschil in onderlinge interlinks zit, denkt in een illusie.

 4. Wie weet komt er nog een vijfde binnen? Ben benieuwd of dat eentje van Wireworld is, dat zijn mooie en betaalbare kabels. Succes met de stream en test!

 5. Even realistisch; 250 – 350 euro per meter betaalbaar? Er zijn mensen die hebben 50 – 60 Euro per week te besteden aan boodschappen. Voor heel veel mensen zijn deze producten niet toegankelijk. Betaalbaar? Kwestie van perspectief.

  1. Hallo,

   In elke hobby en passie kan je zo ver gaan als je wilt. In hifi zijn kabels in deze prijsklasse haalbaar. Uiteraard moet er gespaard worden om ze aan te schaffen. Maar het is te doen. En natuurlijk zijn ook deze kabels voor heel wat mensen te duur maar daar gaat het niet om.

   Kabels van 1000 euro per meter en meer zijn dan enkel voor de happy few. Dat bedoelen we met haalbaar, betaalbaar in deze hobby.

   Vriendelijke groeten
   Geoffrey Vanhouwaert

  2. En dat is het ook… Maar elke hobby kost geld. En als je er serieus mee aan de slag gaat kost het serieus geld. Fotografie, hifi, modelbouw, vliegeren… Voor wie minder te besteden heeft is er ook de 2e hands markt. Doe ik zelf ook vaak genoeg!

Geef een antwoord