Mutec biedt upgrade voor REF10

Mutec

Bent u in ‘t bezit van een Mutec REF10 klokgenerator, dan kunt u deze laten upgraden naar de nog weer nauwkeuriger REF10 SE120.

Vooropgesteld: de Mutec REF10 is al een zeer nauwkeurige referentieklok voor audiofiele toepassingen. Maar wilt u net weer dat welbekende beetje meer (zoals in studiosettings niet ongebruikelijk), dan is er ook de Mutec REF10 SE120 (bovenaan afgebeeld), waarbij SE staat voor Special Edition. Die is inderdaad bedoeld voor gebruik in studio’s en dergelijke. Voorzien van een handgeselecteerde oscillator levert deze volgens Copland het ultiem nauwkeurige kloksignaal. Aardig detail daarbij is dat de reguliere REF10 intern hetzelfde is opgebouwd als de REF10 SE120. Met als enig verschil de genoemde oscillator.

Upgraden, al dan niet met nieuwe frontplaat

Die gelijke opbouw betekent dat Mutec nu een upgrade kan aanbieden van standaard REF10 naar de SE120-uitvoering. Daarbij wordt de oscillator vervangen door zo’n nóg nauwkeuriger handgeselecteerd exemplaar, en wordt het apparaat volledig opnieuw afgeregeld. Uiteindelijk krijgt u gewoon een echte SE120 in handen. Voor de puristen is het mogelijk om dan ook meteen het frontpaneel te laten vervangen, zodat er helemaal geen enkel verschil meer te zien is. Voor de upgrade zonder frontpaneelwijziging vraagt Mutec een bedrag van €1999. Voor én de upgrade én een nieuwe frontplaat (waarbij u feitelijk een compleet nieuwe behuizing krijgt) betaalt u €2299.

Geef een antwoord