web analytics

Creative Soundblaster-lijn, best interessant

Creative

Creative is een naam die vooral in de pc-wereld bekend is. Het maakte de ooit roemruchte SoundBlaster-geluidskaarten.

Hoewel de hoogtijdagen van ‘de geluidskaart’ voor een pc voor het mainstream-publiek wel voorbij zijn, is er nog altijd een markt voor. Gamers en professionele gebruikers zweren bij een losse geluidskaart. Voor de overige gebruikers maakt het inmiddels niet zo heel veel meer uit: de op moderne moederborden geïntegreerde geluidschips zijn vaak verrassend goed. En als je dan al beter geluid wilt, dan kies je tegenwoordig voor een externe DAC. En daarmee komen we dan weer op het huidige Creative terecht. Ja, ze maken nog steeds geluidskaarten, vooral gericht op gaming en meer serieuze toepassingen. Maar ook interessant geprijsde al dan niet portable USB-dac’s.

In-ears, usb-DAC

Verder maakt Creative allerhande ‘ear wear’. Denk aan in-ears, inclusief volledig draadloze exemplaren en headsets. Wat vooral opvalt is dat het meeste van deze spullen behoorlijk scherp geprijsd is. Waarbij je ervan uit kunt gaan dat er decennia aan ervaring in verwerkt zit van een bedrijf dat zich van oudsher bezig houdt met audio. Hoe we zo ineens op dit onderwerp terechtkomen? Het eerlijke antwoord: gewoon een mail van een mailinglist van Creative, ooit eens lang geleden voor ingeschreven. Een blik erop (zie screenshot hierboven) verklaart dit bericht. Misschien best interessant om eens in het achterhoofd te houden!

1 reactie

  1. Dag Geoffrey,

    Misschien een idee om de USB Dac ‘Soundblaster Play!3’ mee te nemen in een vergelijking van USB Dacs gekoppeld aan de laptop. Momenteel 20 Euro i.p.v 25.

    Groeten
    Bart

Geef een antwoord