web analytics

Audiokultura Iskra 1 phono-voorversterker

Audiokultura

Het Poolse Audiokultura presenteert een betaalbare – altijd prettig – phono-voorversterker in de vorm van de nieuwe Iskra 1.

De Audiokultura Iskra 1 (waarbij Iskra trouwens als ‘vonk’ te vertalen is), is speciaal bedoeld voor vinylliefhebbers. En dan vooral degenen die wel een nette kwaliteit phono-voorversterker willen, maar daar nu ook weer niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Iskra mag u voor een bedrag van €475 namelijk de uwe noemen, dus da’s zeker te overzien. Het apparaat kan overweg met zowel MM- als MC-elementen. Aan de onderkant van de Iskra 1 vindt u een batterij aan dipswitches waarmee versterkingsfactor en ingangsimpedantie- en capaciteit naar wens en noodzaak instelbaar zijn.

Passief RIAA-correctiefilter

Intern is de Audiokultura Iskra 1 als dual mono-schakeling opgebouwd, waarbij verder gebruik gemaakt wordt van een passief RIAA-correctiefilter. Het geheel is gevat in een Astevige stalen behuizing, waarbij de voedingsspanning betrokken wordt uit een externe netadapter. Qua kleuren kan gekozen worden uit zilver, zwart en ‘Daphne Blue’.

Geef een antwoord