CH Precision D1.5 SACD cd-speler

CH Precsion

Het Zwitserse CH Precision presenteert een nieuw SACD / CD-loopwerk in de vorm van de D1.5, inclusief MQA-compatibiliteit.

Het nieuwe CH Precision D1.5 SACD annex CD-loopwerk beschikt als basis over een geoptimaliseerd leessysteem met de naam MORSe. De optische leesunit en motor zijn gemonteerd op een slede van messing, met een gewicht van ongeveer 1 kilo. Een ‘alpha gel’-ophanging moet vervelende vibraties voorkomen. Inclusief de trillingen die veroorzaakt worden door de voeding. Het frame van de speler weegt zo’n 2 kilo en is vervaardigd van gefreesd aluminium.

MQA

De CH Precision D1.5 speelt moeiteloos SACD’s, CD’s en MQA-CD’s af. Qua uitgangen hebt u de beschikking over het huiseigen CH Link HD, AES/EBU, S/PDIF en Toslink, allen digitaal. Mocht u het willen, dan is optioneel een dual mono-DAC en Sync IO-uitbreidingsmodule verkrijgbaar. Ingebouwd is verder op PEtER Spline gebaseerde upsampling. De uitgangen kunnen zodanig geconfigureerd worden dat content van MQA-CD’s voor een MQA-capabele DAC geoptimaliseerd worden. De speler is per direct verkrijgbaar, voor een bedrag van €34.300 als transport of een uit vier behuizingen bestaande SACD / CD-speler en transport a €39.000. Mocht u toevallig een CH Precision D1 hebben staan, dan behoort upgraden naar de D1.5 tot de mogelijkheid. De upgradeprijs bedraagt het verschilbedrag tussen beide spelers.

9 reacties

 1. Beetje (beetje?) off topic maar ik zie geen andere plek voor het volgende.
  De CXUHD leest SACD’s volgens het display. Maar de DAC ziet geen signaal binnenkomen.
  DAC is een Teac-UD 505, kabel AudioQuest Optilink 3.
  Heeft dit te maken met de kopieer bescherming van SACD?

    1. Hallo
     zover ik weet is dit juist.
     er zijn maar een paar SACD-spelers die zo een uitgangen hebben, en dat zijn niet bepaalde goedkope spelers. had vroeger een sony alles ook sacd speler die dat kon en er was ooit ook een Philips die dat kon, deze kon ook worden aangepast door van Medevoort.
     dat is wat ik me nog herinner.

     groetjes Andre

 2. Hey edenjose,
  Geen idee wat er te kraken valt aan MQA – wél wat een beetje computernerd kan doen om de hoge-resolutie DSD files van een SACD schijfje te halen… En dan heb je geen SACD speler meer nodig, want je kan die bestanden streamen van je NAS (of ander opslag medium).
  Wel spijtig dat Fons het niet toelicht wat hij juist bedoelt.
  Groetjes, Arne

 3. Nu toch even een reactie op het commentaar van fonsde boeck. Bovengenoemd CD/SACD-transport is vrijwel uitsluitend voor professionals bedoeld en wordt via een DAC aangesloten. Dit laatste is bij mijn weten hardware en al jaren geen ‘toverwoord’ maar een onmisbaar component in de high-end keten. De CH Precision is duidelijk niet voor de doorsnee portemonnee bedoeld en CD is nog lang niet ‘uitgeteld’. Lees hieromtrent ook commentaar van Alpha-Audio zelf hierover.

 4. CD transport in 2021 en voor 39K, lachertje 1e klas.
  En MQA, elke computernerd kan het zo kraken en daarna ligt het in de kliko.
  DAC is het toverwoord en dan graag voor 80% software en voor 20% voeding.
  Jaren geleden was het andersom 20% software en 80% voeding.

  Fons

Geef een antwoord