Audionet GAUSS, valt hier winst te behalen?

Audionet

De Audionet GAUSS – toch vooral gelijkend op een ornament voor in de kerstboom – pretendeert voor ‘paramagnetische’ klankverbetering te zorgen.

Soms kom je in ‘t high-end wereldje apparaten en hulpmiddelen van twijfelachtige allure tegen. Neem nu bijvoorbeeld de nieuwe GAUSS van Audionet. Het idee van deze ‘kerstklokjes’ is dat u er een kabel overheen geleidt. En dat moet dan onder de streep weer leiden tot een betere geluidskwaliteit. De accessoire is gemaakt van ‘t zelfde materiaal als waar ook vliegtuigturbines gemaakt worden. En door dezelfde fabriek geproduceerd. Daarvoor wordt onder meer een half miljoen Euro kostende metaal 3D-laserprinter gebruikt.

Permeabiliteit

De werking van een ‘cable raiser’ als deze is vooral gebaseerd op de permeabiliteit die ontstaat door verschillende materialen waarmee een kabel in contact komt. Punt daarbij is en blijft natuurlijk dat een kabel over het algemeen geïsoleerd is en je dus kunt twijfelen aan de behaalde ‘winst’ door een kabel op te tillen. Bovendien: zelfs als u het meettechnisch al zou kunnen bewijzen, zijn de verschillen tussen een liggende en hangende kabel zo microscopisch klein dat u er echt in moet geloven om het te horen. En of dat de prijs van €1250 voor een setje van vier statiefjes waard is moet u helemaal zelf beslissen.

13 reacties

 1. Ik heb een extra grote droogmolen midden in mijn huiskamer. Luidsprekerkabel, interlinks van 6 meter lang, hangen daar ook in op. Scheelt enorm in geluid. Véél beter, dan zo op de grond pleuren.
  Zo hebben de nare grondstraling geen kans om binnen mijn stereoapparatuur binnen te kruipen.
  En als het gaat brommen, dan brom ik terug. LOL.

 2. Hahaha kan het nog gekker. Je zou haast van je audiohobby afstappen door deze onzin. Kijk ik geloof in tweaks maar door dit soort advertenties en onzin neemt de geloofwaardigheid in audio toch wel af. Als je erin gelooft en met dit soort prijzen: moet je het vooral doen?

  1. Zou door de hoge geluidsdrukken in de speaker zelf de microfonie van filter en bedrading niet veel groter zijn dan bij de speakerkabels? Met andere woorden: in hoeverre valt microfonie grondig aan te pakken? Ik geloof trouwens niet dat men zich in de studio erg druk maakt over kabels op de vloer.

 3. Ik ben blij met jullie kritische reactie, snake oil moet aan de kaak gesteld worden. Het liefst zag ik dit soort producten volledig genegeerd worden door de pers. Het doet de business meer kwaad dan goed als de geïnteresseerde leek hierdoor de hifi-liefhebbers wegzet als ‘gekkies’ en afhaakt.

  1. Ik blijf het überhaupt bijzonder vinden dat dergelijke producten bestaansrecht hebben. Zijn er dan zoveel mensen op de wereld die geld willen uitgeven aan tweaks die geen hoorbaar effect hebben? Als een soort genoegdoening? Kennelijk, want er zijn legio fabrikanten die er blijkbaar voldoende winst op kunnen maken om overeind te blijven.

   Overigens liggen mijn luidsprekerkabels ook op kabellifters. Maar dat zijn gewoon houten blokjes met inkeping (10 stuks voor €60,00). Puur omdat ik het mooi vindt staan.

Geef een antwoord