web analytics

Yamaha komt met nieuwe CD-S303 cd-speler

Yamaha

Yamaha brengt de CD-S303 cd-speler uit, die meer kan dan alleen het afspelen van de welbekende schijfjes. Getuige de USB-aansluiting.

Je zou het bijna vergeten tussen het streaming-geweld van tegenwoordig, plus de ‘luid schreeuwende’ (maar percentueel kleine) groep vinyl-gebruikers. Maar hij is echt nog altijd in gebruik, die cd. Al was het maar omdat een hoop mensen nog een flinke verzameling van die veelal zilverkleurige schijfjes heeft staan. En verrassing: die cd’s klinken meestal beter dan een gecomprimeerde(!) stream. Hoe dan ook, de behoefte om cd’s af te kunnen spelen zal voorlopig echt nog wel een tijd blijven bestaan. En dus heeft Yamaha weer eens een verse cd-speler uitgebracht in de vorm van de CD-S303. Vanzelfsprekend een exemplaar dat makkelijk te integreren is in een bestaande set-up, en dus voorzien van een eigen DAC. Maar mocht u het willen, dan kan het apparaat ook als transport gebruikt worden dankzij de aanwezige optische en coaxiale S/PDIF-uitgangen.

Storingsvrije modus

De Yamaha CD-S303 heeft nog een aardigheidje in de vorm van een USB-aansluiting. Hier kunt u een USB-stick inprikken bomvol muziekbestanden. Ondersteund worden de formaten FLAC, AAC, MP3, WMA en LPCM, met een maximale afspeelkwaliteit van tot en met 96 kHz / 24 bit. Bijzonder is verder de Pure-Direct mode: hierbij worden display en digitale uitgangen uitgeschakeld om een zo zuiver en storingsvrij analoog uitgangssignaal te realiseren. De Yamaha CD-S303 is in een standaard uitvoering a €349 leverbaar, voor pro’s is tevens een rack-versie in de vorm van de CD-S303RK a €379 beschikbaar. Kies uit de kleuren zilver en zwart.

7 reacties

 1. https://www.twaiko.eu/nl/pioneer-bdrxs07ts-slimline-slot-load,-bdxl,-mdisc,-zilver/p/1057051
  Is de speler die gebruikt is, heb ze niet geteld, beetje uit de hand gelopen hobby, en ook veel cadeau gekregen. Het zijn er meer dan duizend, sommige originele doosjes bevatte 3 CD’s, waar soms ook nog wat schuimplastic op de CD’s lagen. Dat plastic was moeilijk te verwijderen, deze werden toch bit perfect geript. Maar er waren ongeveer 30 CD’s waar bit perfect niet lukte. De prijsjes stonden nog op sommige doosjes, vreemd genoeg had het, weinig te maken met de aanschafprijs. Heb dBpoweramp voor de Mac en Windows, de laatste werkt Volume Normalize niet. En de Apple versie begon ook kuren te vertonen, heb momenteel geen zin om de oorzaak te zoeken. Of met de Time Machine aan de gang te gaan. Maar bedankt voor het meedenken.

 2. Jammer dat de Yamaha CD speler geen netwerk ingang heeft, om muziek te streamen. Dan was het een aantrekkelijk en complete speler geweest, wat dan helemaal van deze tijd is.
  In mijn optiek, een gemiste kans.

 3. Ben 7 weken bezig geweest met het rippen van CD’s. Met dBpoweramp wat het Bit Perfect uitvoert, helaas werken niet alle opties van deze software. Wat veel erger is, het komt voor dat een CD, ook al lijkt deze onbeschadigd niet Bit Perfect wordt opgeslagen. Als je de CD afspeelt hoor je ook direct, dat niet alle data op deze CD te lezen is. De CD heeft (klinkt vreemd) een houdbaarheidsdatum (vandaar de link) https://kassa.bnnvara.nl/vraag-beantwoord/vraag/computers-telefonie/cd-dvd-levensduur
  Trouwens de HD SSD etc. ook niet. Als je alles van te voren weet dan had je de CD niet gekocht. Ofschoon ook meerdere malen Spotify hierop gewezen dat de beste uitvoering niet op de server staat, heb CD’s/LP’s die op geen streamingdienst te vinden is. Wat de componist/artiest deed is kunst, elke uitvoering vooral met Jazz is uniek, maar dat wordt niet begrepen. Er zijn veel mastertapes door brand vernietigd https://www.nporadio2.nl/nieuws/npo-radio-2/79da2158-19a2-4b3c-b687-a5c6facd4f8e/mastertapes-universal-in-rook-op

   1. Goedemiddag Jan, bedankt voor de tip. Maar heb alle CD’s al FLAC weggeschreven. Maar wist je dat dBpoweramp ook, de bits corrigeert van CD’s waar het aantal fouten niet te groot is. Soms is apparatuur met weinig vervorming en neutrale weergave geen pretje. Want de CD of gecomprimeerd audiobestand die bits mist, klinkt onaangenaam. Terwijl als je dit beluisterd met een Hi-fi set, die niet voldoet aan de audiofiel norm het gewoon goed klinkt. Hoewel, we spreken natuurlijk niet over A/B vergelijking.

  1. Over hoeveel niet goed geripte cd’s van het totaal heb je het eigenlijk? Is je cd speler technisch 100%?

   In de Kassa link lees ik juist dat het niet zoveel voorstelt bij reguliere oudere cd’s……

   Persoonlijk heb ik ook nog geen enkel probleem ervaren met cd’s vanaf 1991. Cd’s altijd netjes in het doosje. Uiteraard geen cd-r’s. Converteren doe ik ook met dBPoweramp. Losless, dus niet voor een van de 8 levels kiezen. Die ene cd die wellicht toch niet helemaal lekker gaat is vaak makkelijk te vervangen. Dat zou ik maar gewoon proberen te accepteren.

   Over welke opties in dBPoweramp heb je het? Weergave error log? Die doet het niet bij mij. Maar dat is makkelijk op te lossen. Hier wat info m.b.t. error checking en flacs:

   https://audiophilestyle.com/forums/topic/63054-error-checker-for-flac-library/

Geef een antwoord