Dirac Live voor Onkyo, Pioneer en Integra AV-recvievers

Dirac

Het Zweedse Dirac heeft aangekondigd dat hun Live-ruimtecorrectietechniek beschikbaar komt op de nieuwste modellen AV-receivers van Onkyo, Pioneer en Integra.

Dirac Live ‘fluit’ uw luisterruimte door en past de instellingen van (bijvoorbeeld) een receiver aan om de geluidskwaliteit zo optimaal mogelijk te maken. Deze software komt volgens de makers naar de nieuwste modellen AV-receivers van Onlyo, Pioneer en Integra. Meer specifiek gaat het dan om de Onkyo-modellen TX-NR7100 en TZ-RZ50, de Pioneer Elite VSX-LX305 en Elite VSX-LX505 alsmede de Integra DRX-5.4 en DRX-3.4.

Universiteit van Uppsala

Dirac Live werd tien jaar geleden ontwikkeld door PhD-studenten aan de universiteit van Uppsala. Dirac ontwikkelt DSP-technieken om dat rekenwerk in een scala aan audio-apparatuur in te bouwen. U treft de technologie aan in een waaier van toepassingen, waaronder hoofdtelefoons, auto’s en zelfs smartphones. De Dirac Live-software geeft voorrang aan de impuls-respons van luidsprekers, een andere benadering dus dan een zo vlak mogelijke frequentierespons creëren middels een equalizer.

Geef een antwoord