web analytics

Alpha Audio Live – 26 september 2021 – UK vs NL!

Het is weer zover! We gaan weer live voor u een paar prachtige systemen bekijken en beluisteren. Maar deze keer battelen de merken niet, maar zetten we landen naast elkaar. En ja: uw auteurs maken er natuurlijk wel een beetje een battle van. Om lekker af te trappen gaan we Nederland tegenover Engeland zetten. Van Medevoort tegen Quad en (hopelijk) Bowers & Wilkins. Dat belooft een geweldige afleveringen te worden. 

Alle mooie hifi komt uit Engeland toch? De bakermat van mooie audio-apparatuur. Nou: Nederland heeft ook een zeer rijke audiohistorie. En wij gaan dat bewijzen door een compleet Van Medevoort systeem neer te zetten en daarnaast een prachtig Quad systeem met – hopelijk – een setje gloednieuwe 804 D4’s. Super Nederlands tegenover Super Brits. Heerlijk.

Nieuwe mics en format

We vonden het voor dit seizoen interessant om landen en thema’s naast elkaar te zetten. Dat geeft elke aflevering weer een interessante twist en maakt het niet direct een strijd, maar meer een interessant vergelijk. Het geeft ook weer voer voor discussie wat ook leuk is.

Om de stream op gebied van beeld en geluid ook verder te trekken, hebben we geïnvesteerd in een paar nieuwe lenzen een mooie dolly, frisse monitors en een heerlijk soepel statief. Ook gaan we proefdraaien met een paar draadloze microfoons én een binaural set-up van DPA. Die stream nemen we op, maar kunnen we niet live meesturen.

Zet alvast een reminder!

8 reacties

  1. Ik ken Quad nog van de versterkers met de enorme koelvinnen! Een medestudent had er zo één met een cd speler en KEF boxen. Daar kon je heel erg hard cd’s met Stravinsky’s Sacré mee draaien. En dan nog bleef het beschaafd en beleefd klinken. Tot verdriet van zijn huisgenoten die een hekel hadden aan klassieke muziek 🙂

  2. A/B vergelijken is volgens mij alleen mogelijk indien, de luidsprekerboxen juist geplaatst zijn.
    Dit is onmogelijk indien de boxen vlak naast elkaar staan.
    Waarschijnlijk ben ik niet de enige die benieuwd is naar het resultaat 😉

Geef een antwoord