‘Oude’ Sony tv’s krijgen nieuwe Android TV-interface

Sony

De nieuwe Google Android TV gebruikersinterface komt (eindelijk) naar de Sony Bravia tv’s, inclusief een hele serie oude modellen.

Dat televisies primair voor televisie en films kijken alsmede gaming gebruikt worden, betekent dat de toestellen veelal vrij lang meegaan. Niet iedereen hoeft altijd het laatste 8K-model in de huiskamer te hebben staan, immers. Om mensen te bewegen dan toch maar een nieuwe televisie aan te schaffen, stopt de support van het ‘smart’ deel van de toestellen vaak na een jaar of twee, drie. Gelukkig zijn er ook fabrikanten die wat meer naar duurzaamheid kijken. Sony blijkt er een van, een groot deel van hun Bravia-televisies krijgen een upgrade. Interessant is dat ook de oudere modellen meegenomen worden. En dat, terwijl Sony in januari van dit jaar nog ontkende de ‘oude beestjes’ aan een wat langer leven te gaan helpen.

2016

De oudste modellen die genoemd worden in dit artikel van WhatHifi laat zien dat de oudste modellen uit 2016 stammen, ofwel vijf jaar oud zijn. Voor tv-fabrikanten is dat meestal al lang na de EOL-datum. Kortom: uw oude Bravia kan – als het een model betreft dat de update krijgt – weer een tijdje mee. Goed idee dus om eens te controleren of de update wellicht al klaar staat voor u!

Geef een antwoord