Radio Paradise: streaming MQA-radiostation

Radio Paradise

Radio Paradise streamt voortaan in MQA-kwaliteit, exclusief voor het BluOS-platform, zo laat Lenbrook International weten. Radio voor audiofielen dus.

Lenbrook International is eigenaar van de merken Bluesound, NAD, PSB-speakers en BluOS. Niet helemaal vreemd dus, dat juist zij het gloednieuwe Radio Paradise in MQA-kwaliteit en het bijbehorende partnerschap aankondigden. De streams in deze kwaliteit zijn exclusief voor BluOS-apparaten beschikbaar, op alle vier de kanalen van het station. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van 24-bit masters als deze beschikbaar zijn. MQA is met name bekend van de Tidal Masters, terwijl ook diverse aanbieders downloadbare MQA-bestanden te koop aanbieden.

Vier themakanalen beschikbaar

Deze maand krijgen alle BluOS-apparaten een update. Na implementeren daarvan kunt u MQA als native streaming-optie instellen. De feature komt ook beschikbaar op alle toekomstige apparaten die BluOS draaien. Denk daarbij aan NAD, DALI, Monitor audio en anderen. Radio Paradise bestaat trouwens alweer meer dan twintig jaar; het station begon al in 2000 met streamen. Inmiddels zijn een viertal themakanalen beschikbaar: DJ mixes, Mellow World en Rock. Voor elk wat wils dus. Vanzelfsprekend zijn zowel Lenbrook als Radio Paradise verguld met de samenwerking. Het betekent voor ‘t radiostation in ieder geval weer een groep en mogelijk nieuwe luisteraars gecharmeerd van kwaliteit, wat altijd prettig is.

9 reacties

 1. Na een paar luistersessies MQA radio Paradise zou ik zeggen meer van dat. Klinkt merkbaar beter dan flac op Nad versterker met ingebouwde bluos module, speakers Sonus Faber.
  In flac vind ik de radiozender the Cheese van een ongekende kwaliteit.
  Veel luistergenot, Danny.

 2. Wat een mooi cadeautje van bluesound, MQA via radio Paradise. Thanks boys.
  Verschil is goed te horen op mijn NAD versterker met ingebouwde Bluos module. Zalig.
  Een kwalitatief hoogstaande zender zonder MQA ” the cheese” is een aanrader.
  Veel luistergenot, Danny.

 3. Luister nu 2 dagen naar Radio Paradise en hoor zeker het verschil tussen de normale stream en MQA. De laatste klinkt meer open. Voor mij uitsluitend nog MQA. @if1: je kunt gewoon blijven luisteren want ook de normale stream blijft beschikbaar.

  1. je kan gewoon blijven luisteren in Flac, is alleen een extra service volgens mij, trouwens via Roon zijn alle 4 de zenders te vinden in elk formaat, ook Flac, en ik vind dat het via Roon veel beter klinkt als bv direct via mijn NDX2 Naim streamer,

Geef een antwoord