Roon 1.8 wordt een totale makeover

Roon

Roon 1.8 staat op springen, de makers beloven dat het een grote upgrade wordt die veel veranderingen met zich meebrengt.

Vandaag rolt Roon 1.8 uit. Deze versie van het muziekbeheersysteem (en dat is eigenlijk een understatement) krijgt in ieder geval een nieuw uiterlijk aangemeten. Tot nu toe wordt al uw muziek georganiseerd in een soort doorzoekbaar tijdschrift. Dat gaat veranderen, Roon 8.1 maakt het mogelijk om een gepersonaliseerd startscherm op te bouwen. Daarin treft u een continu veranderende rij aan artiesten aan die bij uw luistergewoonten passen. Daarbij wordt meer dan ooit gebruik gemaakt van gebruikers-metadata, zodat u een precies passend aanbod krijgt te zien. Het verbeterde Focus kan nu overal in Roon zoeken, inclusief Tidal en Qobuz. Het moet wel heel vreemd lopen als u niks van uw gading vindt.

Klassiek en meer

Liefhebbers van klassieke muziek komen ook aan hun trekken in Roon 1.8. Zo is voorzien in een compactere weergave voor deze tak van muziek. Het moet het makkelijker maken om door albums te bladeren, waarbij geldt dat klassieke albums vaak onhandige en onmogelijk lange titels hebben. Ook aardig is – voor alle genres muziek – dat u kunt zoeken op artiesten die een bepaalde artiest beïnvloed hebben. Deze ‘360 degree view’ zoals Roon het noemt levert weer meer verbanden op naar aanverwante muziek. Overigens is Roon een betaalde dienst die met een scala aan Roon Ready-apparaten overweg kan. Hebt u een abonnement lopen, dan komt de update ergens vandaag klaar te staan.

7 reacties

 1. Net een nieuwe Roon 1.8 update gedraaid. De 2e update wel te verstaan na de grote eerste. Vermoedelijk om wat bugs weg te halen bij sommigen. Op mijn Rhein Z1 doet hij het overigens uitstekend met deRoon 1.8 Man genieten hoor..

  1. Ik hoor niet dat er een verbetering van het geluid, heb ook niet het idee dat dat het punt is met deze update, wat ik wel ervaar het eerste zeer positieve effect op een 10 inch tablet dat ik die niet eerst hoef te draaien, want doet het nu ook in portrait mode. De zaak of dan je dan weer een betere opzet krijgt, ik ben nog niet zover dat ik alle onderdelen al heb uitgeprobeerd. Maar alles werkt wel goed, en ook bij mijn opzet.
   https://community.roonlabs.com/t/showing-off-your-roon-setup-description-and-photos/235/5717?u=hans_pijper1

  2. Ik hoor zeker een verschil in het geluid,wie vindt dat ook?
   Ben benieuwd of Jaap het ook hoort!
   Verder na de tweede update van de roon remote en rock werkt het goed
   en ziet er mooi uit.
   Greetz Ronald

 2. Roon waarschuwt ingeval je ROON remote gebruikt op een Apple of Android device:

  Please note that if you use Roon Remote on iOS or Android devices, those apps will need to be updated in order to be compatible with a Roon 1.8 Core. We suggest that you update your iOS and Android apps before updating your Core.

  Het is daarom verstandig als je in Roon updates automatisch laat installeren die instelling te wijzigen en dit uitsluitend op verzoek toe te staan.

  1. Ik heb al wel gekeken of de nieuwe app al beschikbaar is, maar de laatste update is van augustus.

   Het is inderdaad aan te raden om dit tijdig te doen voor minimaal 1 Android telefoon of tablet om dan in ieder geval er de boel aan de gang te houden. Maar naar ik weet heb ik dan wel zelf de optie om de installatie in gang te brengen, heb wel al even voor de zekerheid een backup in ROON zelf uitgevoerd.

   1. Inmiddels hebben we de boel aan het draaien, je merkt dat hij op de achtergrond nog wel aardig wat aan het puzzelen is om het goed uit te werken en het weer aan de gang brengt.

Geef een antwoord