Netflix timer voorkomt leegraken Android-foon

Netflix

Voor een ieder die wel eens in slaap valt tijdens een binge watch-sessie op Netflix is er hoop: een timer voor Android-telefoons.

Netflix test momenteel een sleep-timer in z’n Android-app. Het idee is simpel: u stelt een maximale speelduur in (momenteel 15, 30 of 45 minuten, of tot het eind van wat nu speelt). Na die tijd stopt het streamen. Dat moet voorkomen dat de batterij van uw telefoon na ontwaken – de volgende ochtend bijvoorbeeld… – volledig leeg is getrokken. Natuurlijk is deze feature ook interessant voor Netflix zelf, want het scheelt nodeloze bandbreedte.

Kom maar op!

Zoals gezegd is het vooralsnog allemaal in testfase. Maar als het aanslaat, is de kans groot dat u het straks ook op een hele serie andere apparaten aan gaat treffen. Apple-apparaten kenden overigens al een soortgelijke functie, in de vorm van een slaaptimer voor muziek spelen. Hoe dan ook, slaaptimers zijn – wat ons betreft – altijd welkom. Onder de motorkap is het geen al te ingewikkelde code om te realiseren. Dus het mag – wederom wat ons betreft – een blijvertje zijn.

Geef een antwoord