web analytics

McIntosh MHA200 AC hoofdtelefoonversterker met buizen

McIntosh

McIntosh heeft een compacte op buizen gebaseerde hoofdtelefoonversterker uitgebracht. De MHA200 AC zet uiteindelijk toch nog een gewicht van 4,8 kilo op de klokken.

De eeuwige discussie ‘buizen of halfgeleiders’, daar wagen we ons niet aan. Is vooral een kwestie van smaak. Voor een ieder die de buizenklank prefereert boven die van moderne onderdelen heeft McIntosh in ieder geval iets moois klaarstaan. De MHA200 AC is namelijk een hoofdtelefoonversterker opgebouwd met buizen als actieve componenten. U treft er een symmetrische XLR alsmede een asymmetrische cinch lijningang op aan. Wat hoofdtelefoons betreft kunt u eveneens uit een symmetrische of asymmetrische aansluiting kiezen. Daarvoor staan een 4-polige en twee 3-polige XLR-connectoren (symmetrisch) alsmede een ‘normale’ 6,3 mm jack-connector tot uw beschikking. Mooi is de uitgangsselector, waarmee u het impedantiebereik van de aangesloten hoofdtelefoon optimaal kunt instellen. Kies uit vier standen (32-100 Ohm, 100-250 Ohm, 250-600 Ohm of 600-1000 Ohm).

Nette cijfers beloofd

Het uitgangsvermogen van de McIntosh MHA200 AC bedraagt 500 mW. Vergis u trouwens niet, ondanks het feit dat klassieke onderdelen zijn gebruikt, is een moderne waarde van THD (totale harmonische vervorming) van slechts 0,5%, over het frequentiebereik van 20 Hz tot en met 20 kHz volgens de fabrikant gerealiseerd. Ook de beloofde signaal-ruisafstand is met 94 dB keurig. Zoals het er nu naar uitziet is de nieuwe McIntosh vanaf de tweede helft volgende maand leverbaar. U dient een bedrag van €3599 neer te tellen voor al dit moois.

8 reacties

 1. een moderne waarde van THD (totale harmonische vervorming) van slechts 0,5%, over het frequentiebereik van 20 Hz tot en met 20 kHz volgens de fabrikant gerealiseerd.

  In 1950 was dit zeker geen slechte waarde.

  signaal-ruisafstand is met 94 dB keurig

  Prachtig, kan niet eens een CD (96 dB) volledig weergeven

    1. Waar zeg ik dat ik 24 bit onzin vind? Ik ken genoeg nut voor 24 bits of zelfs 32 bits en hoge sampingrates. Verbeterde timing, editing vrijheid…en vrijheid om eens een flinke kickdrum er goed op te zetten. Om maar iets te noemen.

     1. Als je je afvraagt of er opnames bestaan met een dynamiek van 96 db wat heeft het dan voor nut om over te stappen op 24 = 144 dB aan dynamisch bereik?
      Vandaar mijn vraag want dat is wat 24 bits aankunnen.

      Als je verder bedenkt dat goede opname voldoende headroom aanhouden (18-20 dB) dan is 96 niet te groot en een versterker die dat niet aankan wat te krap.

  1. Sinds dat ik in 1975 mijn ESS Amt 1A speakers kocht, samen met o.a. de Sony versterker met mosfets en sony draaitafel met quadrofonisch mm-element, is er geluidtechnisch
   niet zo veel verbeterd.

 2. Beste,

  Eerst schreven jullie dat deze versterker 3000€ kost, dan wordt de prijs aangepast naar 3599€.
  Op de engelstalige versie van jullie site staat hij nog steeds aan 3000€.

  Ik weet wel dat de importeur ( Savor Audio ) voor Belgie en Nederland 3599€ vraagt maar hoe komt het dat het toestel in de rest van Europa 3000€ kost?

  Ik heb namelijk geen zin om een importeur te sponseren die er zomaar even 20% bijtelt.
  Jammer voor de dealers in Belgie en Nederland natuurlijk.

Geef een antwoord