Live Multitest – Vier prachtige vloerstaanders van 4000 euro

Yes! Het is tijd voor de tweede – laatste – ronde van de test van vloerstaande luidsprekers. De eerste ronde was een groot succes met de prachtige luidsprekers en live muziek. Ook deze ronde hebben we weer vier heerlijke speakers én live muziek. Dus: tune in op 20 december, 10:15!

De kandidaten voor ronde 2, December 20, 2020:

Piega

Premium501

36Hz – 50 kHz

4 Ohm / 90dB

2 way bass reflex

Aluminum

3700

Martin Logan

60xti

35 Hz – 25 kHz

4 OHm / 94 dB

3-way / bass reflex

MDF

3400

Driade

Model2

30 Hz – 22 kHz

7.7 Ohm/ 88.5 dB

2 way basrefl.

MDF / Wood veneer

4500

Xavian

Stella Esclusiva

42 Hz – 20 Khz

8 Ohm / 89 dB

2-way with passive membrane.

Oak

4000

Live Multitest

Ronde 1 van de test

 

8 reacties

 1. Hallo Jaap en vrienden(collega’s),

  ik vond het weer super leuk en leerzaam om alles te zien en horen.Jullie enthousiasme is ook heel erg leuk om te zien.Zeker in deze rare en onzekere K…. tijden waarin we beperkt zijn in ons doen en laten.
  Jullie bedanken iedereen en ook ons lezers en kijkers van Alpha Audio.Graag wil ik jullie bedanken.?
  Jaap, moet ik mijn B&W’s 804d3’s gaan inruilen voor Driades in mijn Naïm setje?
  Kun je ook iets meer over jullie collega Thijs vertellen?
  Graag wil ik jullie allemaal ook de lezers,kijkers fijne feestdagen en een heel gezond,maar ook verstandig en heeeel leuk en muzikaal 2021 wensen.

 2. Zijn van de partij…..

  Mooie gelegenheid jullie gezellige feestdagen te wensen, in goede gezondheid, en jullie te bedanken voor alle artikelen van afgelopen jaar!
  En, maak er wat moois van in 2021!

  Hug en bedankt!!!

 3. Ik ben benieuwd, mooie lijst speakers.

  De muzieklijst staat denk ik vast, maar als je nog vooraf of achteraf wil horen wat de Naim kan, dan moet je het album ‘Cure For Pain’ van Morphine even opzetten. Basgitaar (met maar 3 snaren), drums en zang. En een gigantische bak energie 🙂

   1. Morphine brak door (in het festivalcircuit) in 1999. De zanger, Mark Sandman, is tevens de bassist. Hij speelt slide op een basgitaar met maar twee snaren. Het romantische verhaal is dat hij als arme student geen nieuwe snaar kon kopen toen ze braken en hij zichzelf een tweesnarige techniek heeft aangeleerd.

    De band wordt aangevuld met een drummer en een saxofonist en dat is een buitengewone samenstelling. Vooral omdat ze geen jazz spelen, maar rechtgeaarde rock & roll.

    Geen trucjes in de opname, waardoor het allemaal heel erg ademt. Maar omdat het rock is, is de kick van een baritone sax en slide basgitaar gigantisch. Echt een album om de rook uit een versterker op te laten stijgen.

    Ik weet bijna wel zeker dat de Naim set die voor de test gebruikt wordt dit album onder controle kan houden, maar niet saai of klinisch wordt. Het openingsnummer ’Buena’ moet klinken als een feestje. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat de Yamaha er mee doet, maar ik vermoed dat een iets zwaardere versterker nodig is gegeven de energie van Morphine.

Geef een antwoord