Live Tube Amp test mét live muziek

Zondag 29-11-2020 om 10:00 CET is het zo ver. De ‘megatest’ van tube-amps. Live op Youtube. Alles staat: de versterkers, de mooie Blumenhofers, de band – Out of Skin – én… een platenspeler. Jawel… we gaan deels Full Analog. Oftewel: Tube In… uh… Tune In!

Deze test gaan we weer in samenwerking doen met Artone Studio’s. Om overduidelijke redenen: sfeer, akoestiek, kennis, kunde, et cetera. Ook is het vrij lastig om een band in onze eigen ruimte te plaatsen ;-).

Verder hebben we van Music2 een set prachtige Blumenhofers kunnen lenen. Net als een draaitafel en een Trafomatc B300 om mee te beginnen. We gebruiken ook onze eigen digitale keten van Metrum Acoustics. Het idee is namelijk dat we van de live-band een opname maken die we gaan gebruiken in de test. Zo kunnen we redelijk goed een idee krijgen van Live VS reproductie. Immers: de beste referentie is live-muziek!

We willen in deze test weer een trapje maken: van 4000 euro tot iets boven de 10.000 euro. Wat krijgt u extra als u extra investeert?

De testkandidaten

De Live Video

12 reacties

 1. Was zeker weer de moeite waard Jaap! Bijzonder ook.
  Vraag mij alleen af of een wat later aanvangstijdstip je niet meer kijkers oplevert. Zag de aantallen gaande de rit toenemen.

 2. Beste,

  gisteren gekeken naar uw prachtige show; was leerrijk en de Band mocht er echt wezen.
  Wat ik mij afvraag is of jullie de versterkers vooraf getest hebben, zo ja, dan moeten jullie toch kunnen vaststellen hebben dat de AN versterker helemaal in een verkeerd systeem terecht gekomen was. Slechter kon niet. Ben eigenlijk ontgoocheld, misschien kunnen jullie het goedmaken door de AN in een gepast systeem (kabels, speakers, enz…) te laten horen.
  Overigens heb ik heel wat geleerd ivm de andere speakers.

  Groeten aan allen vanuit Vlaanderen,

  Bouvier

  1. De AudioNote was zeker niet de beste match. Dat bleek wel bij deze set-up. Klankverschillen zijn er altijd, maar deze match was inderdaad niet ideaal. Echter: de importeur had de keuze tussen AN en Airtight en deze heeft ervoor gekozen de AN in te sturen, wetende dat er een set Blumenhofers op zou komen. Wij zijn niet alwetend. Wij leren ook keer op keer bij. Met name van dit soort streams.

  2. Beste, bedankt voor uw eerlijk antwoord,

   volgens mij (dacht ik toch) moest dat de heer CB. dit ook weten.
   Het verbaasd mij echter niet, want ik heb deze heer eens ontmoet op een beurs in Brussel en heb er mijn gedacht over.

   Toch nogmaals bedankt voor de streaming en de fantastische band.

   Bouvier

   1. Ja band was toppie, extra dimensie, leuk om hun reakties te zien bij het afspelen van hun nummer op de verschillende systemen……mooi hoor…..

 3. Echt leuk, vertel tussendoor (terwijl Jaap de versterkers / apparatuur ruilt) even duidelijk waarnaar we gaan luisteren……(specs, prijs etc). En misschien wat dynamischer filmen??

  Prachtig initiatief!!

  1. We moesten deze keer even de balans vinden tussen band / praten / spelen. Volgende test gaat weer wat soepeler. Het is inmiddels bijna een live-show geworden na 14 streams. Is even wennen. :-).

Geef een antwoord