Marantz presenteert Special Edition-modellen uit 12 serie

Marantz

Marantz kondigt de Special Edition-modellen uit de 12 serie aan: de PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker en de SA-12 Special Edition SACD-speler met DAC-modus.

‘Onze toegewijde in-house Sound Masters geven soms aan dat producten meer potentie hebben dan verwacht. Deze producten worden omgedoopt tot Special Edition-modellen en de Sound Masters besteden extra aandacht aan details, de selectie van componenten en talloze luistersessies. De SA-12 en PM-12 werden uitsluitend voor de Japanse markt ontwikkeld en bleken dergelijke potentie te hebben’, zo laat Marantz weten bij de aankondiging van de nieuwelingen. Om te vervolgen: ‘De Sound Master van Marantz sloeg de handen ineen met onze Europese geluidstechnici en gebruikte de succesvolle KI Ruby-serie als uitgangspunt om de nieuwe Special Editions in de 12 serie nauwkeurig te ontwikkelen’.

Volledig analoge versterker

We lezen verder in het persbericht: ‘De PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker is ontwikkeld met slechts één doel: ultieme audioprestaties uit het basis PM-12-concept halen. Daarom is het model voorzien van een volledig discreet tweetrapsontwerp met afzonderlijke voedingen voor de voorversterker en het eindversterkergedeelte. Het circuit biedt het zuiverste signaalpad voor de versterkers, die 100W per kanaal leveren aan 8 ohm-speakers of 200W per kanaal aan 4 ohm-speakers. De hoogwaardige vernikkelde ingangen en zuiver koperen luidsprekeraansluitingen zorgen voor signaalzuiverheid vanaf het moment dat het de versterker binnenkomt totdat het naar de speakers wordt verstuurd’.

Phono

De PM-12 Special Edition is gebaseerd op het design van de PM-10 en PM-KI Ruby versterkers met de Moving Coil/Moving Magnet phonotrap en voorzien van Marantz Premium Phono EQ-circuit en Marantz HDAM-technologie voor een Volgens de fabrikant uitmuntende signaalzuiverheid.

Zuiver

Het volledig analoge design van de PM-12 Special Edition is voorzien van een ruisarme onderkant en een strakke uitstraling. Hoewel het misschien handig lijkt om een DAC in de versterker te hebben, genereren digitale schakelsystemen van nature veel elektrische ruis die de subtiele analoge signalen die door de versterker worden geleid, kan verstoren. Daarom koos Marantz ervoor om deze volledig analoge benadering te behouden en de PM-12 Special Edition zo zuiver mogelijk te houden en de SA-12 Special Edition speler uit te rusten met de speciale DAC-modus.

Geavanceerde digitale techniek

De SA-12 Special Edition is gebaseerd op het ontwikkelingsproces van de bekende modellen SA-10 en SA-KI Ruby. ‘De liefde voor muziek en de verbondenheid van luisteraars met de muziek staan centraal, zonder de emotionele verbinding kwijt te raken’, zo laat de fabrikant ons weten. Het speciaal voor audio ontwikkelde schijfmechanisme SACDM-3 kan SACD’s, cd’s en compilaties op cd-rom en dvd-rom weergeven. Hij is ook voorzien van een asynchrone USB-ingang, geschikt voor formaten van maximaal PCM/DXD 384kHz/32 bits en DSD 11,2 MHz. De Marantz Musical Mastering Stream zet alle PCM-bestandsformaten om in DSD-formaat met behulp van geavanceerde filtratie en verwerking voordat de Marantz Musical Mastering Conversion de 1-bits datastroom direct omzet in een analoog signaal zonder het gebruik van een conventionele digitaal-analoogconverter. Marantz: ‘Het resultaat is een fantastische, verfijnde SA-12SE speler die perfect past bij de PM-12SE. Samen vormen ze een geweldig hifi-duo dat u dichterbij uw favoriete muziek brengt dan ooit tevoren. Because music matters’.

De Marantz PM-12SE en SA-12SE zijn vanaf september verkrijgbaar bij de erkende Marantz-verkooppunten in de kleuren zwart en zilver-goud, voor €3300. Voor aanvullende productspecificaties, kunt u terecht op www.marantz.com

Technische gegevens

De PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker in een notendop:

 • Ontwikkeld en nauwkeurig afgesteld door Europese en Japanse geluidstechnici met meer dan 65 jaar ervaring met de versterkerontwerpen van Marantz
 • Voorversterkertrap van Marantz met hoge resolutie en de bedrijfseigen HDAM-technologie
  Schakelend eindversterkerontwerp afgeleid van de paradepaardjes: de PM-10 en PM-KI Ruby
 • Iedere speaker kan worden aangesloten dankzij de impendantie-onafhankelijke frequentierespons
 • Genereuze uitvoer: 100W + 100W (naar 8 Ohm), 200W +200W (4 Ohm)
 • Geheel discreet, tweetraps ontwerp voor signaalzuiverheid met afzonderlijke voeding voor voorversterkersectie en eindversterkersectie om interferentie te verminderen
 • Ringkerntransformator speciaal voor de voorversterker voor helderheid en een krachtig geluid
 • Current Feedback-ontwerp met nieuw ontwikkeld breedbandcircuit
 • HDAM® SA3-circuit voor een zuiver signaal en optimale dynamiek
 • MM/MC phono-ingang met nieuwe, discrete Marantz Musical Premium Phono EQ-circuit
 • Separate, vernikkelde aansluitingen voor CD en phono én Marantz eigen, hoogwaardige verkoperde luidsprekeraansluitingen met een hoge zuiverheid
 • Lineaire volumeregeling met nieuw elektrisch volumesysteem

SA-12 Special Edition SACD-speler met DAC-modus in een notendop:

 • Ontwikkeld en uitgebreid afgesteld door Europese en Japanse geluidstechnici met meer dan 35 jaar ervaring bij Marantz op het gebied van cd-spelers en digitale audio
 • Het intern ontwikkelde SACD/CD-mechanisme SACDM-3 is speciaal voor audio ontwikkeld
 • Weergave van SACD/CD en weergave van compilaties op cd-rom en dvd-rom
 • Asynchrone USB-ingang voor audio met hoge resolutie tot PCM/DXD 384 kHz/32-bits en DSD 11,2 MHz
 • Isolatie van USB en digitale ingangen (optisch en coaxiaal) om ruis van interne en externe bronnen te blokkeren
 • Innovatieve Marantz Musical Mastering “MMM-Stream” upsampling naar DSD en filtratie
 • Speciaal ontworpen en 1-bits, directe “MM-Conversie” van DSD naar analoog
 • Nieuwe analoge uitgangsfase met Marantz HDAM-SA3- en HDAM-SA2-technologie en lage uitgangsimpedantie
 • Voeding met ringkerntransformator
 • Aparte koptelefoonversterker met geheel discrete HDAM-SA2-constructie

2 reacties

Geef een antwoord