web analytics

Metrum Acoustics is terug!

Metrum Acoustics Forte

Goed nieuws: Metrum Acoustics is terug. Oprichter Cees Ruijtenberg heeft wat moeite gehad met een investeerder. Maar dat is allemaal verleden tijd. Cees Ruijtenberg heeft ons laten weten dat ze weer actief zijn. Overigens: de ondersteuning van de producten is nooit gestopt. Het verschil nu, is dat ze weer actief de naam Metrum mogen gebruiken. En dus ook weer nieuwe producten kunnen lanceren onder de naam Metrum. 

Lezers van Alpha Audio weten dat we actief gebruik maken van Metrum Acoustics producten in onze reviewopstellingen. De reden hiervoor is simpel; ze klinken erg goed. De hele custom NOS-architectuur is voor ons een lust voor het oor. Ook: de prijsstelling is zeer redelijk. Hoe dan ook: we zijn erg blij te horen dat Cees Ruijtenberg de naam nu weer kan gebruiken. Het kind is in zekere zin weer terug bij zijn ouders.

Het persbericht van Metrum Acoustics

It is no secret Metrum Acoustics has had some trouble over the last year which ended in a bankruptcy ruling by the Dutch courts in February.

In 2018 an investment firm joined the company and implemented a strategy of fast international growth through marketing and sales efforts. In practice this meant an organization that was understaffed and overworked, delivering premium audio products with an under par customer services experience. This was great for short term profitability but not sustainable in the long term and was cause for disagreement within the board.

Over this period of time too much customers experienced a terrible service or no service at all. This is very regrettable and does not fit with the premium audio brand Metrum Acoustics is.

As of July 2020 the ownership of Metrum Acoustics is back with its original founders. The brand, intellectual property and inventory have been bought back and the company and team are being built up again. The goal is to have business up and running as of August.

Offering the best and most innovative audio products is once again our mission. Paired with a 5 star customer service experience. No compromises.

We would love to have your business again, let’s talk.

Kind regards, Team Metrum Acoustics.

 

Lion Kwaaijtaal               Manufacturing and Logistics

Wouter Hazenberg          Sales and marketing

Cees Ruijtenberg             Research and development

9 reacties

  1. Vroeg of laat holt de kunstmatige groei, mogelijk gemaakt door de investeerder, de basis uit. Ik gun Metrum een solide groei en ben benieuwd welke nieuwe producten er gaan komen. In de tussentijd luister ik nog steeds met veel plezier naar een Octave dac.

  2. Volgens mij is het alleen maar goed dat ze uitleg geven over wat het probleem was, en vooral eerlijkheid zal ze er boven op helpen.
    Er zijn natuurlijk altijd negatievelingen die nu denken toen liet je ons vallen dan laten wij nu jullie vallen. Ik hoop dat positieve mensen de overhand krijgen.

Geef een antwoord