Audiolab 6000A Play streaming-versterker

Audiolab

Een apparaat met meerdere functies in één zoals de nieuwe Audiolab 6000A Play is altijd wel handig, al was het maar omdat ‘t simpelweg ruimte en bekabeling scheelt.

De een zweert bij losse componenten, de ander bij geïntegreerde. Voor allebei zijn lijstjes voors en tegens te maken. Feit is in ieder geval dat een enkel apparaat met meerdere functies ruimte en bekabeling scheelt. Neem nu de nieuwe Audiolab 6000A Play (geïntegreerde) versterker-streamer. Feitelijk is dit een samenvoeging van de 6000A stereoversterker en de 6000N Play streamer. Sluit alleen nog speakers aan en voor de meeste mensen zal het klaar zijn. Mocht u echter nog iets als bijvoorbeeld een platenspeler willen aansluiten dan is dat eveneens geen enkel probleem. Naast drie analoge lijningangen beschikt de Audiolab 6000A Play ook over een MM phono-ingang. En u kunt het apparaat ook inzetten als DAC, via een van de vier digitale ingangen (twee optische en twee coax). Als DAC is de ES9018K2M uit de Sabre 32 Reference-familie gebruikt. De maximale kwaliteit die het apparaat ondersteunt is 24 bit / 192 kHz. U kunt kiezen uit drie filters: fast roll-off, slow roll-off en minimum phase.

DTS Play-Fi

Streamen doet u via Wifi of ethernet, terwijl ook Bluetooth aptX en DTS Play-Fi ondersteund worden. Naast een streamer en voorversterker beschikt de Britse Audiolab 6000A Play over een klasse AB eindversterker met een vermogen van 2 x 50 Watt in 8 Ohm of 2 x 75 Watt in 4 Ohm. Een stevige 200 VA ringkerntrafo is gekoppeld aan een voeding met daarin onder meer een totale condensatorcapaciteit van 60.000 uF voor een uitstekende afvlakking. De 6000A Play is vanaf eind deze maand leverbaar in zilver of zwart, voor een bedrag van £799.

8 reacties

 1. 800 Pond is een nette prijs voor een kwalitatieve alleskunner.
  Audiolab is zoals velen uit het audiophile wereldje een soort van high end.
  Ik veronderschuldig mij, ik weet niet veel af van het Britse audiolab.

  Ik heb al een fijne streamer, maar had ik die niet, dan had ik misschien wel de Audiolab play gekozen. Aangezien ik geen versterker gedeelte nodig heb, kan een versterker gedeelte wel nog eens van pas komen.
  Ook nog eens een analoge A/B schakeling.

  Voor de doorgewinterde ultieme geluidskwaliteit’s jagers zullen gebalanceerde in en uitgangen een must zijn, al kan voor een 800 Pond niet alles in een apparaat gestopt worden.

  De enige kritiek die ik op de Audiolab heb, zijn de drie spriet antennes. Ik vind het niet uitzien, ook niet bij andere fabrikanten.
  Mijn streamer heeft een usb wireless antenne die mooi verstopt zit achter op het achterpaneel. Ziet er strak en opgeruimd uit.

 2. Ha die Hannesie,
  Mooi!, dan kan jij me vast wel aan een site helpen waar ik DSD bestanden van bijvoorbeeld het ECM label kan vinden……Alvast bedankt!

   1. Beste Hanessie, bedankt voor antwoord, er is denk ik geen probleem, en al zeker niet met ECM…….Ik denk echter dat DSD het uiteindelijk niet gaat worden, maar dat we in de praktijk voorlopig bij HighRes 24/192 zullen blijven steken…..de toekomst zal het ons leren . Muzikale groet.

    1. Is ook prima, ik heb dan een discrete PCM DAC en die maakt er ook netjes 24/352.8 kHz van, en op DXD niveau is het ook goed te pruimen.
     Best kans dat er weer eens wat anders komt, en net als MQA is het ook weer afwachten, lijkt het in ieder geval ook niet echt te maken. En als Keith Jarrett het dan nog wel kon uitbrengen onder ECM, heeft hij nog wel een uitzonderings-positie lijkt het. https://store.acousticsounds.com/index.cfm?get=results&labelid=7920&CategoryID=372

 3. Volgens mij klopt de genoemde prijs niet van de Audiolab 6000A play.
  Ik heb zelf sinds een maand of 3 de Audiolab 6000A versterker. Wat een fijne versterker , sinds 2 weken ook het Dac gedeelte in gebruik genomen , is een heel mooie Dac.
  Zeker voor deze prijsklasse.

 4. Maximale kwaliteit ondersteund 24 bit/192kHz getuigd van realiteitszin.
  Leuk hoor, leuteren over DSD etc, maar als daar nauwelijks muziek in te downloaden is…..waar heb je het dan eigenlijk over.
  Nee, Audiolab, prima keuze om tot High Res 24/192 te gaan………

  1. Dat is dan mogelijk meer jouw probleem, want dan ken je de verschillende site’s niet die dat wel aanbieden. Ik heb in ieder geval wel behoorlijk wat van dat soort bestanden, Dus waar heb je het over …….;-)

Geef een antwoord