web analytics

Magico brengt nieuw vlaggenschip M9 uit

Magico

Magico heeft een nieuwe luidspreker uitgebracht. De M9 wordt meteen het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant.

De Magico M9 is een stevige zuil waarbij de behuizing gemaakt is van een gecombineerde binnen- en buitenlaag gemaakt van koolstofvezel. Beide lagen zijn met elkaar verbonden via een aluminium honingraatkern. Deze constructie zorgt enerzijds voor een gewichtsvermindering en anderzijds voorkomt het meetrillen van de kast. Verder is gedacht aan een actief crossover-filter. Deze MXO-unit verzorgt de bas-midden/laag-scheiding. De conussen van de speakers in de M9 behoren tot de meest recent ontwikkelde Nano-Tec-exemplaren, waarbij we wederom aluminium honingraat als kern aantreffen.

Grote tweeter

Ook debuteert een nieuwe beryllium-diamant tweeter in de Magico M9 speaker. De bijzondere mix van materialen maakte het mogelijk om een 28mm hogetoner te fabriceren. Om nog wat preciezer te zijn: het is ‘s werelds eerste tweeter van dit formaat. Nu hád Magico al een dergelijke tweeter in z’n assortiment, deze nieuwe variant is volgens de fabrikant nog verfijnder dan z’n voorganger. Blijven over de conussen van de overige speakers. Ze bestaan uit een lagen bestaande uit een mix van koolstofvezel en grafeen, gecombineerd met – zoals al geschreven – een aluminium honingraat. Die conussen zijn volgens Magico zó sterk dat je er met een gerust hart met een grote auto overheen kunt rijden. Ze geven dan geen krimp. Het frequentiebereik van de M9 loopt van 18 Hz tot 50 kHz en ze mogen aangestuurd worden met een vermogen van 20 Watt tot maximaal 2000 Watt. Voor een paartje betaalt u $750.000 dollar, verkrijgbaar vanaf het vierde kwartaal dit jaar.

Gerelateerde berichten

Mini beurs bij Sound Gallery Groningen

Sound Gallery in Groningen houdt op 19 maart een mini beurs. Daarbij staat het gehele assortiment lekker te spelen. Onder meer ook de nieuwe producten uit de stal van Audiac. Denk aan Sonus Faber Olympica en de nieuwe Wadia M330 streamer/server.  

Technics SL-1200G

Technics komt met nieuwe direct-drive draaitafel

Jawel… het moest ook wel: een nieuwe direct drive draaitafel van Technics. Weer aangekondigd op CES in Vegas, maar eerder gezien op IFA 2015. De nieuweling heet SL-1200G (de limited Edition heet Grand Class SL-1200GAE) en wordt onder meer uitgebracht om het 50-jarig bestaan van Technics te vieren. 

3 reacties

   1. Niet zo somber heren. Met een setje Dan D’Agostino Relentless Monoblock amplifiers eraan zouden die M9’s best eens aardig kunnen klinken! :)

    Is toch prachtig dat dit soort producten gemaakt en verkocht worden?
    Ze mogen die M9’s best eens bij mij neerzetten voor een testje hoor.
    Zou mij dan wél wat zorgen over het gewicht van die dingen. 454 Kg per stuk is namelijk meer dan veel huizen in NL per m2 aankunnen…

Geef een reactie