Live Stream multitest – Actieve monitor speakers

Komende vrijdag – 08-05-2020 om 10:00 (CET) – is het weer zover! We gaan live voor u een paar prachtige producten testen. Deze keer: actieve monitor speakers. U mag dan denken aan PSI, Yamaha, HEDD, Neumann of Behringer. Het wat betaalbaardere spul deze keer. Al is de PSI niet écht goedkoop. Waar wij benieuwd naar zijn is: waar ligt de sweet spot?

Het is altijd interessant om meerdere producten en meerdere merken naast elkaar te zetten. Het geeft een inzicht wat u niet kunt krijgen als u ze één voor één doet met langere pauzes. Wij zetten in deze live multitest een vijftal actieve monitors naast elkaar. Studio spul. Maar wel de betaalbaardere varianten. Want daar hebt u om gevraagd na de laatste ‘high-end’ monitor speaker test. U vraagt… wij draaien!

Wat gaan we testen?

  • HEDD 07
  • Yamaha  HS8
  • Behringer Truth B2031A
  • PSI Active 17
  • Neumann KH-80A

U ziet het: een paar classics, een paar zéér gerenommeerde merken. Kortom: een leuke mix om te kijken waar de sweet spot zit in deze klasse!

Onder de Live Stream spelen we per model een paar tracks. Die tracks vangen we op – via een setje Rode TF5 microfoons, Grace 108 microfoon pre-amp, Benchmark AD16 AD-converter – en streamen we naar u. Zo krijgt u een idee van de klankbalans, detaillering en imaging. We raden aan een goede hoofdtelefoon te gebruiken bij deze test.

Ter aanvulling en informatie gaan we alle luidsprekers van tevoren meten. Dat geeft toch wat inzicht in hoe ze technisch presteren.

We hopen u komende vrijdag te zien in de stream!

Youtube Live Stream

We streamen nu tegelijk naar Youtube en Facebook. We hebben de streams nog niet vergeleken op gebied van weergavekwaliteit. We hebben het gevoel dat Youtube beter klinkt. Maar indien u niet anders kunt kijken / luisteren, streamen we voor uw gemak naar beide platforms tegelijk.

Facebook stream

 

 

9 reacties

  1. Ik had gehoopt dat de Accoustic Energy AE1 Active speakers (circa € 600,- per stuk) of de Dynaudio Xeo 10 (circa € 750,- per stuk) ook werden meegetest, maar ik begrijp dat jullie keuzes moeten maken.

    Ik ga de live stream volgen!

Geef een antwoord