Purecable brengt nieuwe Master serie kabels uit

Purecable

Purecable presenteert in de bekende nano-lijn een nieuwe serie voor de high-end markt: de Master serie. Een lijn met enkel de meest hoogwaardige kabels, afwerking en pluggen.

Alle kabels uit de nieuwe Master Serie van Purecable zijn vervaardigd met het zeer zuivere PC-Triple C koper. ‘Door tijdens de fabricage een hoge druk toe te passen wordt het koper tot 70 procent van de oorspronkelijke grootte geperst. Hierdoor ontstaat een zeer compacte koperstructuur. Ook bij deze kabels wordt de nanobehandeling toegepast. De natuurlijke olie bindt zich aan zuurstof en bevat microdeeltjes goud en zilver welke elke oneffenheid opvullen. Hierdoor wordt het aantal contactpunten vergroot en de geleiding verbeterd’, zo legt de fabrikant uit.

Korte inspeelperiode

De hoogwaardige kabels zijn afgewerkt met pluggen van het Australische ETI-research. Pluggen waarbij de signaalgeleiders zijn gefreesd uit één stuk Tellurium koper. Vervolgens worden deze gereinigd, verzilverd (verguld bij de stroomkabels) en cryogeen behandeld. ‘De combinatie van de nanokabels met de ETI pluggen resulteert in een serie welke zich direct in het hoogste segment plaatst’, aldus Purecable. In de lijn zijn beschikbaar een luidsprekerkabel (spade of banaan), stroomkabel en interlink (RCA of XLR) en hebben de namen speakerMSTR, powerMSTR en linkMSTR gekregen. Alle geleverde kabels worden 72 uur behandeld met een cable burner om zo het maximale resultaat te verkrijgen en de inspeelperiode te verkorten.

De nieuwe Purecable kabels zijn te zien op de aankomende Audio Show Alkmaar waar Purecable samen met Daudio en YN audio een prachtig assortiment ten gehore zal brengen.

16 reacties

 1. Na wat onderzoek voel ik me toch genoodzaakt hier wat over te schrijven. De verkoopprijzen van Purecable en met name de MSTR lijn staan mijn inziens niet in verhouding tot de kostprijs, in het bijzonder de arbeids/ontwikkelingskosten. In tegenstelling tot wat eerdere kabel reviews bij Hifi.nl en Alpha-audio impliciet suggereren ontwikkelt/maakt Purecable de kabel namelijk helemaal niet zelf. Het zijn ingekochte bulkkabels van het bedrijf nanotec systems in Japan, die alle onderzoek en ontwikkeling doen en machinale fabricage, waar Purecable de credits voor opstrijkt. Het enige wat Purecable doet is de standaard kabel voorzien van een gelikte hoes, splitters en ETI speaker connectors die 1,5 keer!!! duurder zijn dan de gebruikte kabel zelf. De 72 uur inspelen worden gedaan door een cable cooker (eenmalige investering van EUR 1.000), dus daar ben je zelf nauwelijks tijd mee kwijt.

  De MSTR speaker kabel die voor EURO 1.799 wordt verkocht (2 x 1,5m) heeft als basis de Nanotec SP # 79 PTC-1 (blijkt indirect uit de specs op de site van Purecable zelf), met een verkoopprijs na import van circa EUR 100 per m. Kortom totale verkoopprijs is EUR 300 voor het belangrijkste onderdeel, de kabel en EUR 400 voor de ETI pluggen. Laten we ruim genomen zeggen dat de splitters, kabelhoes etc, ook zo’n EUR200 zijn, dan zit je op een totaal “verkoopprijs” van EUR900. Laten we er vanuit gaan dat de inkoopprijs voor Purecable zo’n 50% daarvan is, dus EUR450, dan zit je op circa EUR 1.350 (c.EUR 1.100 ex BTW) “kostprijs marge” op een kabel waar je een halve dag mee bezig bent geweest om die in elkaar te zetten. Begrijp me niet verkeerd, ik gun iedereen een goede boterham, maar dan wel als je zelf ook veel tijd steekt in ontwikkeling, arbeid etc. Daarbij lijken mij de ETI connectors (die bijna even duur zijn als hun RCA/XLR connectoren) ook redelijk overkill te zijn als je speakers niet ook over betere connectors beschikken. Bedrijven als Tellurium en NordOst zouden ze anders ook wel gebruiken.

  Ik zou zeggen doe er je voordeel mee, want in mijn ogen is dat gewoon oude wijn in nieuwe zakken verkopen. De HiFi kabel ontwikkeling is inmiddels veel stappen verder en voor dit geld en zelfs nog wat minder kun je een echt met de hand gebouwde, multi-stranded kabel kopen, waarbij de conductors, isolators etc niet gewoon uit een machine komen rollen. Ik noem als voorbeeld maar even Tellurium Q Ultra Black, EWA LS-40 of Oephi Transcendence kabels.

 2. Jaap, uiteindelijk is het de QED XT40 geworden. Ik had niet gedacht dit te zeggen maar het verschil is enorm en direct aanwezig. Een goedkope manier om echt meer uit mijn systeem te halen. Top advies, bedankt!

 3. Ik gebruik nu Morgana interconnects tussen Naim Nac 272 en Nap 300 van Witch Hat Servicing, is koper……Vind dit mooier ( warmer, ronder) klinken dan de Signature interconnects van Chord ( met zilver…)…..Dus uitproberen!

  1. Het beste is maximaal contact. Spades zijn erg goed daarvoor. Maar om spades te bevestigen aan de kabel is vaak soldeer nodig. De kwaliteit van het soldeer is ook bepalend. Bananen idem: die heb je in alle soorten en maten.

   1. Duidelijk antwoord jaap, gelukkig is solderen mijn vak dus toegang tot goed materiaal en het uitvoeren gaat zeker lukken.

    Kom ik op mijn andere vraag, bij mijn oude setup met B&W speakers merkte ik dat bi-wiring een waarzinnig verschil maakte tegenover single wiring. Meer dan ik had verwacht. Nu heb ik de set geupgrade naar KEF R500 en yamaha rn-803d stereo receiver. Mijn oude kabels zijn op (verhuizen heeft voor een draadbreuk gezorgd), in jouw opinie denk je dat de KEF ook voordeel heeft bij bi-wiring? De winkel verkopers zeggen eensgezind dat ik beter voor een single wire ga die van betere kwaliteit is.. terwijl mijn ervaring toch anders is.

    1. Chord Company adviseert dat je beter een dure single-wire kunt kopen met dezelfde kwaliteit bruggen dan twee goedkopere bi-wire speaker kabels……

    2. Het verschilt een beetje per speaker. Bowers & Wilkins is best gevoelig voor bi-wiring. Maar mijn DALI Epicon thuis weer niet. Focal Sopra No1 biedt niet eens de mogelijkheid. Ik denk dat bij veel modellen een betere single wire een beter resultaat geeft.

 4. Benieuwd hoe dit klinkt: in mijn ervaring klinken kabels waar zilver in is verwerkt altijd erg analytisch en ‘koud’. Dat is niet echt mijn ding omdat ik dat niet als erg muzikaal ervaar.
  Maar hier is het blijkbaar slechts een klein onderdeel van het koperen geheel, dus wie weet.
  Jammer dat er geen prijsindicatie is…..

  1. Ik heb dit jarenlang ook volgehouden- koper is muzikaler. Ik kwam uit op Kimber KS 1111 tussen source en pre, en tussen pre en power, en op Kimber KS 3033 naar de speakers, alles koper. Tot vorige maand. Ik kreeg een AudioQuest Fire XLR te leen, helemaal zilver en aan muzikaliteit geen tekort, een stevig en strak laag en de toename in stage en detail is fenomenaal.
   Vandaar nu ook een AudioQuest Meteor in bestelling. Deze Purecable was net nog niet uit, anders had ik daar ook naar gekeken.

   Ik zou zeggen, laat aanwezigheid van zilver je niet weerhouden een speakerkabel uit te proberen. Want je zult zien dat zilver zeker niet ten koste hoeft te gaan van muzikaliteit!

    1. @ Arcee & Huite,

     Wij gaan verhuizen en mijn huidige (Monster)kabels liggen al achter mijn set zolang ik hier woon, dus het wordt wellicht tijd om ze na 16 jaar eens te vervangen.
     Ik zal mijn oren eens te luisteren leggen, ook in de wereld van het zilver….

Geef een antwoord