web analytics

Chord Company presenteert Epic-Range DIN-kabel

Chord

Chord Company heeft z’n eerste Epic-Range DIN-kabel uitgebracht, dus mocht u toevallig behoefte hebben aan een dergelijke interconnect…

De nieuwe Epic-Range DIN-kabel van Chord Company is een high-end kabel die precies in het midden valt van de zeven kabel-‘ranges’ die de fabrikant in de aanbieding heeft. De nieuweling levert – zo belooft de fabrikant – een betere kwaliteit dan de Shawline DIN, maar blijft qua prijs onder de Signature DIN. Daarvoor is een compleet nieuwe opbouw bedacht, die volledig verschilt van andere kabels in de Epic range (of serie, zo u wilt). Tegelijkertijd geldt dat de nieuwe kabel wel beschikt over Chord’s unieke Tuned ARAY geometrie, die de prestaties flink moet verbeteren.

Zuurstof vrij koper en verzilverd

De Epic DIN-kabel van Chord profiteert van breedbandig verzilverde zuurstofvrije koperen geleiders. Die treft u normaliter alleen aan in de nog meer high-end kabels van het merk. Elk geleiderpaar is verder voorzien van meerlaagse folie-afscherming. Dat moet onderlinge beïnvloeding van de verschillende signalen die door DIN-kabels lopen voorkomen. Verder is PE-isolatie voor de geleiders ingezeten zijn zowel de signaalkabels als massa van HF-afscherming in de vorm van folie voorzien. De DIN-kabel komt prima van pas bij apparatuur van bijvoorbeeld NAIM Audio, Quad, A&R en B&O. Echt heel goedkoop is het snoertje trouwens niet, u betaalt £500 voor een meter.

Gerelateerde berichten

Netflix? Mwah?

De komst van Netflix naar Nederland wordt door de lezers van deze site met argusogen gevolgd, zo blijkt wel uit het klikgedrag van de bezoekers. Maar over de gehele Nederlandse bevolking ligt dat toch echt even anders, blijkt uit een enquête van Telecompaper.

Jarre Audio

Jarre binnenkort in Nederland

Het vrij bizarre audiomerk Jarre is binnenkort in Nederland beschikbaar. Alpha Audio heeft met een nieuwe Nederlandse ‘afgevaardigde’ gesproken – overigens wel al decennia een bekende in de audiowereld – en die heeft laten weten dat hij groen licht heeft gekregen om de Skulls en andere leuke ‘bling’ audioproducten in de Nederlandse winkels te leggen. 

Geef een reactie