web analytics

Album of losse tracks, waar kiest u voor?

album

Is er nog leven voor het aloude album? Of download of streamt u gewoon losse tracks al naar gelang uw muzikale smaak en stemming? Dat laatste is makkelijker dan ooit natuurlijk…

Goed, het ís een advertorial onder het motto ‘wij van wc-eend’, dit artikel alhier waarin Deezer beweert dat albums een comeback maken. Maar het zet toch ook wel een beetje aan het denken. Want ergens heeft Deezer natuurlijk wel gelijk met tenminste één punt. En dat is dat albums een verhaal vertellen. De nummers zijn niet voor niets in een bepaalde volgorde gezet, de titels en songteksten sluiten vaak op de een of andere manier ook op elkaar aan. In ieder geval is er een muzikaal brugje tussen de nummers. En we doelen dan natuurlijk niet op de verzamelalbums met een hele trits tracks van verschillende artiesten, maar het échte album van een bepaalde artiest dat een coherent geheel vormt.

Ervaring

Die album-ervaring loopt u vanzelfsprekend mis als u voornamelijk losse tracks streamt of afspeelt vanaf de NAS. Ook leuk natuurlijk, want met een playlist stelt u uw eigen ‘verhaal’ passend bij smaak en stemming samen. Maar soms is het ook gewoon verdraaid interessant om een album van de eerste tot en met de laatste track in chronologische volgorde te beluisteren. U wordt dan als het ware meegesleept met de visie en intentie van de artiest. Dus ergens zou de door Deezer beloofde comeback van het album best leuk zijn. Toch?

 

Gerelateerde berichten

Kings of Leon – Come Around Sundown

Wie aan Kings of Leon denkt, hoort waarschijnlijk de superhit ‘Sex on Fire’. Dit nummer heeft de Amerikaanse band – Tennessee – zonder twijfel op de kaart gezet. Hun roots hebben ze nooit verloochend. Maar dat ze er verder vanaf zijn gaan staan, blijkt wel bij hun nieuwe album: Come Around Sundown.

music_plan_b_ill_manors

Review Plan B – Ill Manors

Maatschappijkritisch, puur, rauw, donker. Plan B (een Britse rapper) is diep gegaan met zijn nieuwe album: Ill Manors. Het is een overduidelijke boodschap naar de huidige regering: doe iets… Groot Brittannië is ziek. 

13 reacties

    1. Het lijkt op een losse speler.
     Als je de audio output daarvan over de USB zou kunnen sturen en CXN begrijpt dat, dan zou het moeten werken.
     Maar dat kun je beter aan iemand vragen die de iOS wereld beter kent dan ik.

     Heb je zelf een iSomething, kijk eens of die bruikbaar is als USB source voor de CXN.
     Als dat al niet aan de praat te krijgen is, houd het op vrees ik.
     Bluetooth werkt waarschijnlijk wel.

 1. Ik stream albums van Qobuz, maar koop ook wel eens High Res. van Qobuz dat draai ik vanaf mijn Melco.
  CD albums die ik heb ga ik op de Melco server zetten.
  Prachtig hemelsbreed en dynamisch holografisch geluid, erg verslavend!

 2. ALBUMS !!! LPs / CDs / gekochte albums via internet. Ik heb in mijn leven tot nu toe iets van 3 singles gekocht en voor de rest altijd “de plaat”. Ik draai ze altijd van voor tot achter. Voordeel van de “ouderwetse” LP is dat je moet opstaan om een nummer over te slaan, dus meestal blijf je zitten en luister je gewoon alle nummers. Dat is met de streaming mogelijkheden ook meteen het nadeel: je bent veel sneller geneigd om nummers te skippen als je ze niet mooi vindt.
  Ik gebruik Spotify voornamelijk om nieuwe muziek te ontdekken om vervolgens op zoek te gaan naar de fysieke drager (voornamelijk LP, maar ook CD)

 3. Al sinds mijn tienerjaren albums en 12 inch 45rpm:)
  Daarna altijd albums op cd.
  En nu met Tidal weer albums al moet ik wel toegeven dat ik wel een favorieten nummers lijst gemaakt heb:)

 4. Stream ook (Tidal en Radio Paradise) en speel gekochte muziek (Qobuz HD)vanaf Melco…..Maar toen ik laatst bij dealer een plaat opzette was ik toch weer onder de indruk van de magie van pickup, plaat uit de hoes etc. etc. En ondanks tikjes en kraakjes klonk het prachtig…..(analoog?). Kan me de revival van plaat voorstellen (tip: lees Stereophile als je liefhebber van pickup bent, echt leuk!)

Geef een reactie