web analytics

Record Doctor VI platenwasmachine

Record Doctor VI

Vinylliefhebbers hebben een toch wat bewerkelijke hobby gekozen. Al was het maar omdat platen stof als een magneet aantrekken. De Record Doctor VI wast het weg.

Platen en stof is een onvermijdelijke combinatie. Niet alleen is vinyl zo statisch als ik weet niet wat, het is ook een medium dat in de open lucht gebruikt wordt. Kortom: stof is onvermijdelijk, tenzij u alles draait en bewaart in een clean room, maar da’s wel heel extreem natuurlijk. Zo af en toe stofvrij maken van platen is dus geen slecht idee. Daarvoor bestaan diverse hulpmiddelen, variërend van borsteltjes tot rollers en meer. En ook zijn er complete platenwasmachines zoals deze Record Doctor VI. Ten opzichte van het voorgaande model is ten eerste de afzuiging verbeterd, daarnaast is het geluidsniveau verlaagd.

Wassen maar

Meegeleverd met de Record Doctor VI zijn een fles reinigingsmiddel en een borstel. Met deze borstel dient u het wasmiddel gelijkmatig over de plaat uit te smeren. Praktisch is daarbij een opzetstukje dat het label beschermt, zodat alleen het vinyl van het schoonmaakmiddel voorzien wordt. De platenwasser is leverbaar in de kleuren hoogglans-zwart of ‘Carbon look’, voor een acceptabele prijs van €299. Voor de ware vinylliefhebber een nagenoeg onmisbare accessoire, lijkt ons.

Gerelateerde berichten

iPhone 5S hacken

Hoe hack ik een iPhone 5S?

De miljoenen iPhones die sinds vrijdag zijn verkocht, zijn toch niet zo veilig als werd beloofd. Hackers van de Duitse Chaos Computer Club hebben aangetoond dat de vingerafdrukherkenning van de iPhone 5S kan worden gekraakt. 

2 reacties

Geef een reactie