Nieuw Focal Utopia etui en accessiores

Focal

Focal heeft voor z’n vlaggenschip-hoofdtelefoon Utopia een nieuw draagetui ontworpen, met daarbij twee kabels.

De Focal Utopia verdient natuurlijk een fatsoenlijk draagetui. Om de kostbare hoofdtelefoon in op te bergen, of met u mee te nemen. De fabrikant heeft een nieuwe versie van het kunstleren etui ontworpen, gemaakt van hard materiaal dat tegen een stootje kan. Verder treft u daarin twee kabels aan. Ten eerste een 3 meter lang gebalanceerd exemplaar met XLR-connectors. Daarnaast – voor mobiel gebruik – een 1,2 meter kabel voorzien van een mini-jack plug. En dáár weer voor bedoeld een 6,35 mm jack-adapter. Zo komt u overal goed beslagen ten ijs.

Waardige uitbreiding

Alpha Audio reviewde de Utopia hoofdtelefoon van Focal in 2017. De conclusie toen was dat het een fantastisch apparaat was, maar: ‘We zien geen andere kabel meegeleverd. Dat is wel jammer, want de kabel is lang, zwaar en wat onhandig. En voor 4000 euro verwachting wij toch wel twee kabels: een korte en een lange…’. Welnu: die tekortkoming is bij deze opgelost. Het vernieuwde draagetui is in ieder geval een waardige aanvulling voor Focal’s topmodel en de bijgeleverde kabels zorgen ervoor dat u ook onderweg nooit voor verrassingen meer komt te staan. Meer informatie over de Focal Utopia vindt u ook op de website van de fabrikant.

 

1 reactie

  1. Wat is eigenlijk het voordeel van die 3 meter kabel met XLR pluggen versus de standaard kabel van 3 meter met de 6.35mm jack-adapter?
    Zou dat beter moeten klinken?

Geef een antwoord