web analytics

Sony PlayStation 5 krijgt 4K Blu-ray speler

Sony

Zelfs als u helemaal niet zo met gamen en gameconsoles bezig bent, is de Sony PlayStation 5 die eind volgend jaar moet verschijnen wellicht toch interessant!

De PlayStation van Sony zorgde ooit voor een snelle(re) acceptatie van Blu-ray. Sterker nog: er was een tijd dat een PlayStation ongeveer hetzelfde of zelfs minder kostte dan een Blu-ray speler. Tja, de keuze was voor velen toen snel gemaakt natuurlijk. En hoewel Blu-ray langzaam aan vervangen wordt door streaming, is er natuurlijk nog altijd een flinke groep liefhebbers van ‘fysieke’ media om hun filmcollectie op te bewaren. En dan is het goed om te weten dat Sony Blu-ray zeker niet laat vallen. Zo heeft het bedrijf laten weten – lezen we alhier – dat ‘t in de nieuwe, eind volgend jaar te verschijnen PlayStation 5 een Blu-ray speler inbouwt. En deze keer een 4K-capabel exemplaar om precies te zijn.

Streamen

Nu weten we de prijs van de nieuwe Sony PlayStation 5 nog niet. Dat zal rond de feestdagen in 2020 wel duidelijk worden. We wagen echter te betwijfelen of de gameconsole ook deze keer weer onder de prijs gaat zitten van de gemiddelde 4K capabele Blu-ray speler. Bedenk echter dat die PlayStation 5 ook als ‘ontvanger’ voor streaming media als Spotify en Netflix ingezet kan worden. Het maakt het apparaat tot veel meer dan een gameconsole. En daarmee is deze Sony weer wel een interessant multi-apparaat om onder de tv neer te zetten. Met als extra bonus dat je er inderdaad ook op kunt gamen natuurlijk.

Gerelateerde berichten

Simple Audio Roomplayer+ (1)

Simple Audio lanceert Roomplayer+

In 2012 bracht de jonge fabrikant Simple Audio zijn Roomplayer uit. Hiermee is het mogelijk om in meerdere kamers naar muziek te luisteren. De afgelopen periode heeft Simple Audio hard gewerkt om een aantal verbeterpunten te implementeren. Het resultaat is de Roomplayer+.

2 reacties

  1. Wat er daar niet bij staat maar wel bevestigd is al, dat de playstation 5 zelfs ook 8K zal ondersteunen, voorzien word van een SSD harde schijf en ze druk bezig zijn zich te richten op 3d audio ondersteuning.
    Ik ben benieuwd hoe dat uit zal pakken.

    1. Tja, het is nu nog vooral de tijd van geruchten. 8K klinkt mij – gezien het feit dat we rond de geplande introductie weer een jaar verder zijn – niet geheel onlogisch. Anderzijds kun je je afvragen of het voor de gemiddelde gebruiker noodzakelijk zal zijn. Bij een normale kijkafstand is 4K meer dan voldoende. De tijd zal het leren!

Geef een reactie