Bryston BDA-3.14 streamer, DAC en digital pre

Bryston

Bryston heeft de nieuwe BDA-3.14 uitgebracht, deze voegt streamen via de ingebouwde Raspberry Pi toe ten opzichte van de ‘standaard’ BDA-3.

Het is de Raspberry Pi die zorgt voor versienummer 3.14 van de nieuwste BDA. Het apparaat is een combinatie van een streamer, DAC en digitale voorversterker. Het geheel draait op een gemodificeerde versie van de Manic Moose software. Stream eenvoudig vanaf onder meer Qobuz, Tidal, Roon en meer, terwijl ook streamen vanaf de NAS in het lokale (thuis)netwerk geen enkel probleem is. Verder speelt u er moeiteloos internetradio mee af. Wat digitale ingangen betreft kunt u kiezen uit een ruime hoeveelheid: 4 x 2-kanaals HDMI, asynchroon USB, optisch en coax. De BDA-3.14 kan bediend worden via TCP/IP en RS-232, handig voor als u het apparaat in een smart home wilt integreren.

Digitale volumeregeling

Qua afspelen kan de Bryston BDA-3.14 met een resolutie tot en met 384 kHz / 32 bit en DSD tot en met DSD 11,2 MHz. De fabrikant heeft voorzien in een reclock-circuit dat jitter terugbrengt tot volgens hen nagenoeg onmeetbare niveau’s. De digitale volumeregeling komt prima van pas als u een eindversterker aansluit op het apparaat. Afspelen van content regelt u via smartphone, tablet en (of) computer. De BDA-3.14 staat op springen wat verkoop betreft; u dient er een bedrag van $4195 Amerikaanse dollar voor te betalen. En dat is – zo meldt Bryston – slechts $400 meer dan de standaard BDA-3.

Geef een antwoord