Mitchell & Johnson slachtoffer van Brexit-ellende

Mitchell & Johnson

De Britse audiofabrikant Mitchell & Johnson meldt dat het per direct stopt. Als hoofdreden wordt de Brexit aangevoerd, die zorgt voor onder meer een fors gedaald consumentenvertrouwen.

Mitchell & Johnson is zo ongeveer de eerste high-end audiofabrikant van Britse bodem die er het bijltje vanwege de Brexit bij neergooit. In het nieuwsbericht op Hifi Pig lezen we dat het bedrijf zich genoodzaakt ziet tot sluiting vanwege een sterk gedaald consumentenvertrouwen en de enorme onzekerheden die de Brexit veroorzaakt. De fabrikant vindt het triest deze beslissing te moeten nemen, juist nu er grote investeringen zijn gedaan betreffende de fabricage in Engeland in plaats van het verre oosten. Onder meer die beslissing – eind 2018 genomen – nekt Mitchell & Johnson nu.

Het wordt spannend voor velen

Mitchell & Johnson werd in 2012 gelanceerd en heeft dus maar een relatief kort bestaan gehad. In het productassortiment waren tot nu een voorversterker, versterker en een cd-speler te vinden. En daar zal het dus bij blijven. Op de website van de fabrikant is op moment van schrijven nog niets te vinden over de beëindiging, maar dat zal ongetwijfeld binnenkort geregeld worden. Verder geldt dat er – zeker bij een harde Brexit – nog veel meer bedrijven die Engeland als thuisbasis hebben in de problemen komen. Een onbetrouwbare Britse Pond gecombineerd met im- en exportproblemen kan zeker voor de kleinere fabrikanten de nekslag vormen. En hoe langer de onzekerheid veroorzaakt door een politieke soap duurt, hoe vervelender het wordt voor bedrijven aldaar.

3 reacties

  1. Er zijn ook erg veel audiomerken. Voor ons geen probleem, want de keuze is enorm.
    Voor de audiomerken is het knokken om de klanten, Brexit wel of niet.
    Wie met magere audio componenten komt, zal door de mand vallen, en de audiomerken die bang for the buck zijn en goed presteren zullen menig huiskamer blijven vinden.

Geef een antwoord