web analytics

The Elvis All-Star Tribute Special op NPO 3

Elvis

NPO 3 zendt komende zaterdag 10 augustus 2019 om 22.10 uur de NBC documentaire The Elvis All-Start Tribute uit, rondom de iconische televisiegebeurtenis uit 1968.

The Elvis All-Star Tribute is een spectaculaire twee uur durende NBC-documentaire over de iconische televisiegebeurtenis in 1968 waarmee de legendarische Elvis Presley zijn comeback maakte en weer tot de top van de hitlijsten doordrong. De special is geproduceerd door Ken Ehrlich, die onder andere bekend is als producent van The Grammy Awards. Er doet een all-star-groep van beroemde artiesten in mee, onder wie Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Keith Urban, Shawn Mendes, Blake Shelton, Josh Groban, Carrie Underwood en vele anderen. Zij brengen een hommage aan Elvis Presley door een nieuwe versie te brengen van het spektakel dat die onvergetelijke avond plaatsvond.

Scala aan artiesten

Het vijftigjarige jubileum van die sensationele avond wordt opgeluisterd met enkele van de vele Elvis-hits, ten gehore gebracht door de genoemde artiesten: Heartbreak Hotel, Hound Dog, All Shook Up, Can’t Help Falling In Love, Jailhouse Rock, Don’t Be Cruel, Blue Suede Shoes, Love Me Tender, That’s All Right en nog vele andere. Behalve muziekoptredens zijn er zeldzame beelden van Elvis te zien, en ook fragmenten van de originele special en interviews met mensen die bij de legendarische avond betrokken waren.

Eerbetoon

Iedereen kent Presley als de ‘King of Rock ‘n’ Roll’, maar het was zijn comeback-special in 1968 waarmee hij zijn heerschappij pas werkelijk vestigde. Nu, vijftig jaar later, is de Elvis All-Star Tribute een passend eerbetoon aan de man, zijn muziek en de avond waarop hij zijn kroon terugeiste. Kijken dus op zaterdag 10 augustus – komend weekend dus – om 22.10 uur naar NPO3

Gerelateerde berichten

Michel Legrand overleden

De Franse musicus Michel Legrand overleed 26 januari 2019 op 86-jarige leeftijd. Voor meer dan 250 films verzorgde hij de soundtrack, waarvan sommige liedjes bekender zijn geworden dan de oorspronkelijke film.  Zo is “What are you doing the rest of your life” (1967) een jazz-klassieker geworden; de filmscores van “Les Parapluies de Cherbourg” (1964) en […]

Geef een reactie