web analytics

SMSL kondigt (releasedatum van) M500 DAC aan

SMSL

Het Chinese SMSL heeft de releasedatum van zijn nieuwe M500 DAC bekend gemaakt: 20 augustus. Een prijskaartje ontbreekt vooralsnog, maar zal ongetwijfeld volgen.

SMSL (voor de liefhebbers: dat staat voor Shenzhen ShuangMuSanLin electronics Co) heeft de releasedatum bekend gemaakt van de nieuwe M500 DAC. Vanaf 20 augustus zal het apparaat verkrijgbaar zijn, voor een op moment van schrijven nog onbekend bedrag. De M500 ondersteunt MQA en is feitelijk een combinatie van een DAC, voorversterker en hoofdtelefoonversterker. Als DAC-chip zelf wordt de ES9038PRO ingezet, terwijl de achterliggende werkzaamheden door een XMOS XU208 worden geregeld. Het levert een 32-bits verwerking op en ondersteuning voor DoP en native DSD tot en met DSD512 via USB. Naast een USB-ingang treft u op de nieuwe DAC ook een optische en coaxiale digitale ingang aan.

Ultra-lage jitter

SMSL zegt een geoptimaliseerde klok met ultra-lage ruis ingezet te hebben, die garant moet staan voor eveneens ultra-lage jitter. De gescheiden opgebouwde hoofdtelefoonversterker is speciaal als zodanig opgezet om geen interferentie te veroorzaken met de voorversterker-uitgang. De technische specificaties van de SMSL M500 op een rijtje:

  • Digitale mogelijkheden:
    • USB: PCM 44.1-768 kHz & DSD 2,8224/22,5792
    • Optisch/coax: PCM 44,1-192 kHz & DSD64 (DoP)
  • Signaal-ruisverhouding: 120dB
  • THD+N: 0,0002%
  • Uitgangen: hoofdtelefoon, RCA en XLR
  • Ingangen: USB, optisch, coax

Gerelateerde berichten

IFA 2013 Alpha Audio

Sennheiser op de IFA 2013

Vooraan staan bij de nieuwste innovaties van Sennheiser? De perfecte combinatie vinden tussen muziek en stijl? En bent u toevallig in Berlijn? Dan kunt u vandaag nog even langskomen bij de Sennheiser-stand op de laatste dag van de IFA. 

Popcorn Time op zwart

Meer dan een miljoen mensen gebruiken in Nederland de illegale app Popcorn Time om films en series te streamen. Er zijn meerdere versie van dit programma in omloop. Het io-domein is inmiddels offline.

Geef een reactie