web analytics

Meridian 210 streamer: compact en veelzijdig

Meridian

De nieuwe Meridian 210 streamer is een veelzijdig apparaat dat tegelijkertijd maar weinig ruimte in beslag neemt. DLNA, Spotify Connect, AirPlay, Bluetooth: het kan allemaal.

De 210 van Meridian is een streamer waar u alle kanten mee op kunt. Ten eerste speelt u moeiteloos muziek vanaf bijvoorbeeld een NAS via UPnP/DLNA. Daarnaast is Spotify Connect geïntegreerd en koppelt u bronnen draadloos via Bluetooth (waarbij aptX HD beschikbaar is) of Apple’s AirPlay. Als klap op de vuurpijl is de 210 tevens Roon Ready. Verder kan de compacte duizenpoot overweg met MQA. Praktisch is de USB-aansluiting, hierop kunt u opslagapparaten als een USB-geheugenstick of harddisk aansluiten. Aan de achterkant van de streamer vindt u behalve een digitale coax-uitgang ook SpeakerLink in- en uitgangen. Daarmee sluit u het apparaat rechtstreeks op een set DSP-speakers aan, of een Meridian-systeem met SpeakerLink-ondersteuning.

Bediening via smartphone

Qua netwerkconnectiviteit heeft Meridian gedacht aan Wifi en ethernet. De bediening verloopt via de Meridian controller app, die u kunt installeren op uw smartphone. De compacte streamer is per direct leverbaar. Op de bijbehorende productpagina van het apparaat is onder meer een video te zien die u alle aspecten van de 210 toont. We kondigden deze nieuwe Meridian al eerder, in april, aan dankzij een bericht van distributeur Viertron. Inmiddels hebben zij de Nederlandse adviesprijs bekend gemaakt: €995.

Gerelateerde berichten

IconBIT HDD32L mediaplayer

Mediaplayers zijn inmiddels een bekende bron in de hifi- / videoketen. Deze spelertjes kunnen ? als het goed is ? alle digitale mediabestanden afspelen. Audio, video en foto?s toveren deze kastjes, vaak met behulp van een netwerkaansluiting, zonder problemen de woonkamer in. Alpha Audio test een gloednieuwe speler van van IconBIT.

Geef een reactie