web analytics

McIntosh presenteert nieuwe buizen-voorversterker C2700

McIntosh

McIntosh heeft een nieuwe op buizen gebaseerde voorversterker aangekondigd: de C2700. Erin verwerkt is de DA2 digitale audiomodule.

De nieuwe McIntosh C2700 is een uitgebreide voorversterker voorzien van de nieuwste digitale snufjes. Kortom: ‘oud’ en nieuw gaan hier hand in hand. De digitale basis wordt gevormd door de huiseigen DA2 digitale audiomodule. Deze heeft zeven digitale ingangen aan boord, 2 x coax, 2 x optisch, 1 x usb en 1 x MCT om precies te zijn. Praktisch is verder de HDMI ARC aansluiting, ofwel het Audio Return Channel. Hebt u een tv met een HDMI ARC-uitgang, dan koppelt u deze moeiteloos aan de nieuwe McIntosh. Mocht u een Dolby of DTS multikanaals digitaal signaal de C2700 invoeren, dan wordt dat automatisch omgezet naar stereo. Via USB speelt u tot en met DSD512 af. De op de module aanwezige DAC is een quad-balanced 8-kanaals en 32-bits exemplaar. De maximale PCM-kwaliteit bedraagt 192 kHz / 24 bit. Via de merk-eigen MCT ingang realiseert u een DSD-verbinding met compatibele SACD/CD-spelers van McIntosh.

Analoog

Vanzelfsprekend ontbreekt er ook aan de analoge kant niets. U treft er bijvoorbeeld negen ingangen op aan. Het gaat dan om 3 gebalanceerde ingangen, 4 ongebalanceerde en 1 x MM plus 1 x MC. Samen met de al genoemde digitale ingangen komt u dus in totaal op 16 ingangen, dat moet toch ruim voldoende zijn om al uw apparatuur mee te koppelen. Het dubbele chassis van de McIntosh C2700 houdt het analoge en digitale deel zorgvuldig gescheiden. Via de High Drive hoofdtelefoonversterker kan volgens de fabrikant zo ongeveer elke hoofdtelefoon aangestuurd worden. Home Theater Pass Through maakt het mogelijk om de C2700 naadloos te integreren in een home theater-systeem. De adviesprijs van de C2700 is $8000 Amerikaanse dollars.

Gerelateerde berichten

Apple iPhone 5S

‘iPhone 5S en goedkopere iPhone komen eraan’

Als we de geruchten van Apple-analisten mogen geloven, dan komt de iPhone 5S aan het begin van de zomer op de markt. Tevens verwacht men ook dat er een minder dure iPhone zal komen. Dat wil zeggen kwalitatief op het niveau dat we van Apple gewend zijn, echter uitgevoerd met minder mogelijkheden.

1 reactie

 1. Ben benieuwd of McIntosh het aandurft de C2700 te laten testen NAD C658
  Is het verschil echt duidelijk te horen met ‘n
  Focal-sopra-no-1 die door een Bryston wordt bediend.
  Of is het toch zoiets als
  inplaatst van ‘n leuke foto van de familie
  Een Rembrandt op de muur?

Geef een reactie