Lineaire voedingen op eBay

Lineaire voedingen

Het stikt van de interessante lineaire voedingen op eBay; een groot deel is afkomstig uit China. En daar zitten best pareltjes tussen die zelfs door bekende merken ingezet worden…

We schreven onlangs over de nieuwe lineaire voeding van Audiodata. Een oplettende lezer – Sjoerd Wijdoogen, werkzaam bij Helios – dacht deze voeding eerder gezien te hebben. En inderdaad: hij is op eBay te koop, vers uit China. De complete voeding koopt u bijvoorbeeld hier voor een bedrag van $115 Amerikaanse dollars (plus verzendkosten). Inclusief die mooie verlies- en strooiarme trafo. Bent u handig en hebt u toevallig nog een passende transformator liggen, dan kunt u ook de (reeds van onderdelen voorziene) voedingsprintplaat kopen. Daar betaalt u slechts $35 dollar voor. Bedenk wel dat u dan zelf ook voor een stevige behuizing en een al even stevige koelplaat moet zorgen. De prijs van het totaalpakket zal daarmee voor de meeste mensen te laag zijn om zelf aan het knutselen te gaan.

Meer moois aan lineaire voedingen

Overigens heeft de leverancier van deze voeding nog meer mooie lineaire voedingen in de aanbieding, aldus Sjoerd. Het is in ieder geval maar weer eens een bevestiging van het feit dat er soms heel mooie dingen uit China komen. Zeker niet alles uit die hoek valt in de hoek ‘gadgets’ of ‘inferieure kwaliteit’. En ook bekende fabrikanten zien dat en kiezen er in sommige gevallen voor om niet het wiel opnieuw uit te vinden. Waarom zou je ook als de specificaties in orde zijn?

7 reacties

 1. Zou graag dat er ook wat meer aandacht wordt geschonken aan lineaire klasse II voedingen. Niet iedereen heeft een aarde aansluiting in de droge ruimte, omdat ze in een (huur)woning wonen waar het nog niet verplicht was.
  Gebruik zelf de Ifi Audio iPower als voeding voor een Steljes Audio MS2 streamer, maar zou graag een lineaire voeding klasse II willen proberen.

 2. Rechtstreeks verkoop door fabrikant aan consument is uiteraard veel goedkoper voor de consument en brengt meer op voor de fabrikant. Prima voor veel producten, als je tenminste zeker bent van de kwaliteit.
  Maar denk ook altijd aan de garantie. Het is de fabrikant die instaat voor garantie, tenzij een product niet uit de EU komt: dan is het de invoerder ervan.
  Aangezien je bij directe aankoop uit bv. China geen invoerder ertussen hebt zitten, dan moet je te klage bij de fabrikant als die voeding ontploft en je huis afbrandt… Hoeveel kans maak je dat dat Chinese bedrijf je huis gaat vergoeden…
  Bezint eer ge begint.
  Ik werk daarom als hifi-dealer graag met Sbooster. Nederlands product, EU-gekeurd, prima service. En ja, het is wat duurder want er zit een distributeur en een dealer tussen.

  1. Maar Sbooster is ook echt een eigen ontwerp etc. Dat mag meer kosten.
   Maar waar we het hier over hebben is gewoon doorschuiven van een chinese voeding. En 3 keer duurder, dus hij mag een keer stuk gaan, nieuwe kopen: nog steeds goedkoper.

 3. Ik zag het al aan de trafo; overigens is de 12v versie duurder dan 115,= nml 168 plus 40 en met enig risiko btw, douane kosten.. Wil je dat voorzijn kun je beter even bij audiophonics.fr kijken..

 4. Er komen zeker ook mooie spullen uit China. Wat (als voorbeeld) te denken van de Auralic G2 serie. Begint dicht aan te schuren tegen het dCS niveau. En bij de G2 serie zal het heus niet blijven. Die chinezen gaan als een speer!

 5. Het was mij ook al opgevallen….
  Dit geeft weer wel iets anders aan, en dat is hoe leveranciers je proberen de neppen.
  Deze voeding kost ca. 115 dollar+ shipping+BTW. uit China. Laten we zeggen 175 Euro Zit ik ruim) .
  Audiodata verkoopt hem voor Euro 430. Dat zijn onzinnige marges.
  En dat gebeurt helaas in (en buiten) de audio wereld veel: de marges zijn onzinnig. Ik snap dat er verschil is tussen een chinese dozenschuiver en een gesprecialiseerd auio bedrijf met service. Maar de marges zijn gewoon onredelijk.
  Dat zie je bv. ook bij muziekservers. Zelf in elkaar te zetten voor 500-700 euro. Kant en klaar vaak 1500 euro en meer. Wederom: deel appels met peren vergelijken, maar het blijft allebei fruit. En dan is een factor 3 (of meer) echt onredelijk.

Geef een antwoord