web analytics

Dynavox X7000 betaalbaar netspanningsfilter

Dynavox

Dat een uitgebreid netspanningsfilter u financieel niet de kop hoeft te kosten bewijst Dynavox met de X7000. Makkelijker kan het niet.

De netspanning bestaat anno 2019 allang niet meer uit alleen die mooie, zuivere sinus. Er zit allerlei HF-ruis (en soms ook LF-ruis) op, die z’n weg uiteindelijk weet te vinden naar uw hifi-apparatuur. En daar mogelijk weer van zich laat horen, zeker als de voedingen van de diverse onderdelen daarin niet of niet goed gefilterd zijn. Een netfilter biedt in zo’n geval uitkomst. En dat dat niet eens een extreem dure aangelegenheid hoeft te zijn bewijst Dynavox met het X7000-netfilter. Zoals de naam al doet vermoeden rekent dit apparaat af met op de netspanning aanwezige storingen. Aan de achterkant treft u vier stopcontacten aan waarop u schone netspanning aantreft. Praktisch zijn verder de twee ongefilterde aansluitingen, waarop u bijvoorbeeld een bureaulampje of iets dergelijks aan kunt sluiten. Het totale vermogen waarmee de Dynavox X7000 belast kan worden bedraagt 2300 Watt, dus u hebt wat ademruimte.

Automatische zekering

Gaat er iets mis bij een van de aangesloten apparaten, dan is het goed om te weten dat gedacht is aan een 10A automatische zekering. Die is met een knopdruk weer te resetten. Aan de voorkant treft u onder meer een display aan dat desgewenst de waarde van de netspanning toont of het verbruik van de aangesloten apparaten. Ook kunt u ervoor kiezen om het display uit te zetten. Bij de eerstvolgende keer inschakelen ziet u dat de Dynavox X7000 deze display-instelling heeft onthouden. En o ja, we beloofden al dat u zeker niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor dit apparaat. De adviesprijs bedraagt namelijk maar €199. Leverbaar is zwart en zilver.

Gerelateerde berichten

3 reacties

 1. Heb zelf alweer een paar jaar een Audioquest Niagara 1000 staan. Die heeft mij doen ontdekken dat een Netfilter en significant verschil maakt.

  De Niagara heeft een power amp aansluiting, waar weliswaar minder gefilterd wordt maar een power amp niet minder gaat klinken door gebrek aan current. Heeft dit apparaat dat ook?

  Ik kijk uit naar een review waar dit Netfilter met andere, duurdere alternatieven zoals de Niagara 1000 wordt vergeleken.

  1. Weet niet welke versterking jij gebruikt maar kan mij bijna niet voorstellen dat de Niagara 1000 wat betreft de dynamiek daarvan geen bottleneck vormt.
   Hang je versterking maar eens een weekje “direct in de muur” en luister!

   Ciao, Huite

 2. Mooi artikel Ronald, het is kort en bondig, maar ik ben een beetje bang voor inleveren van vermogen, zeker als je een paar elektrostaten aan moet sturen, hebben anderen hier ervaring mee? Zeker een leuk prijsje en het overdenken waard. Ben benieuwd naar een test o.i.d. Verder vind ik het fijn dat Alpha up to date gehouden wordt, dank daarvoor. Muzikale groet…

Geef een reactie