web analytics

Audiophiliac Steve Guttenberg gaat alleen Youtube doen

Audiophiliac

Als u een beetje om high-end audio geeft, kent u vast de naam Audiophiliac wel. Achter deze ‘schuilnaam’ zit Steve Guttenberg verborgen. En hij heeft wat te melden.

Audiophiliac Steve Guttenberg schrijft al sinds jaar en dag een blog bij CNET. Twaalf jaar om precies te zijn. En getuige dit bericht op CNET zelve is het mooi geweest wat hem betreft. Hoewel CNET getuige de kop nog hoop houdt op een terugkeer, is Guttenberg zelf daarover een stuk minder zeker in zijn afscheidspost. Niet dat hij op z’n lauweren gaat rusten, integendeel. De Audiophiliac heeft namelijk ook een dagelijkse Youtube-show waar hij vrolijk aan door blijft werken. Die klus zal onder de streep waarschijnlijk ook gewoon wat meer opleveren, nog los van het feit dat beide klussen naast elkaar draaien toch best een flinke bak werk is.

Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn

Het aardige van de Audiophiliac blog was dat het een normaliter niet per se in high-end geïnteresseerd publiek bekend maakte met de betere audio. En daarbij schroomde Guttenberg niet om ook aandacht te besteden aan goedkopere componenten die volgens hem een verrassend goede geluidskwaliteit leverden. Denk aan bijvoorbeeld Chinese hifi en dergelijke. Tegelijkertijd schreef hij net zo makkelijk over de topmerken in de high-end branche. En schroomde ook niet om af en toe eens een duik in de wereld van retro-hardware te nemen. En al dat geschrijf in de verleden tijd klinkt in de praktijk dramatischer dan het is. Op het al genoemde Youtube-kanaal kunt u dagelijks (blijven) kijken en luisteren naar de Audiophiliac.

Gerelateerde berichten

Sony MDR-1aDAC

Preview Sony MDR-1aDAC

We hebben weer een heleboel spulletjes van Sony binnen gekregen. Onder meer de Sony MDR-1aDAC. Een hoofdtelefoon met geintegreerde versterker én d/a-converter. U plugt gewoon de kabel in de hoofdtelefoon en de speler en klaar is Kees… Tenminste… 

2 reacties

Geef een reactie