Sony presenteert UBP-X1100ES 4K Blu-ray-speler

Sony

Sony heeft een gloednieuwe 4K Blu-ray-speler met high-end specificaties uitgerold. De UBP-X1100ES beschikt onder meer over Dolby Vision.

Niet alleen beschikt de nieuwe Sony UBP-X1100ES 4K Blu-ray-speler over Dolby Vision, ook is het bij uitstek geschikt voor custom install. Los van deze features beschikt het apparaat over alles wat u zich maar kunt wensen als het gaat om Blu-ray. Natuurlijk heeft de speler geen moeite met Dolby Atmos en DTS:X. Ook HDR (High Dynamic Range) staat paraat, alsmede upscalen naar 4K (tot en met 60 fps) en kan de UBP-X1100ES overweg met de BT2020 kleurruimte. Qua connectiviteit is er voorzien in wifi, ethernet en Bluetooth met ondersteuning voor LDAC. Verder speelt u met deze Sony ook moeiteloos audio-cd’s en SACD’s mee af.

Streamen en DSD

Streamen vanaf bijvoorbeeld een NAS is geen probleem, maar ook lokaal muziek afspelen vanaf bijvoorbeeld een USB-stick is mogelijk. Praktisch daarbij is de support voor hi-res audio, inclusief DSD. Dankzij aparte HDMI-uitgangen voor video en audio behaalt u volgens Sony altijd de beste geluidskwaliteit. Een stevig chassis voorzien van dwarsbalken moet vervelende micro-trillingen voorkomen. De UBP-X1100ES speelt een grote hoeveelheid bestandsformaten af, dus het moet vreemd lopen als iets niet bekeken of beluisterd kan worden. Op de Nederlandse site van Sony is de UBP-X1100ES nog niet te vinden, wel zagen we een prijskaartje bij Central Point van €796 ex BTW. Dat komt redelijk overeen met de Amerikaanse adviesprijs van $599,99 en de Britse van £749. Meer informatie vindt u op de Amerikaanse site van Sony.

Geef een antwoord