web analytics

Beastie Boys brengen nieuwe 3-inch plaat uit

Beastie Boys

Gek op vinyl én gek op rariteiten? Check dan zeker even de gloednieuwe 3-inch plaat van de Beastie Boys!

Het 3 inch-formaat qua vinyl is in onze contreien niet zo heel bekend. In Japan – waar immers alles kleiner is – ligt dat heel anders. Er is daar zelfs een hele serie aan 3-inch micro-platenspelers verschenen in de loop der tijd. Hebt u toevallig niet zo’n apparaatje bij de hand, dan is er geen man overboord! We schreven eerder al over de Crosley RSD3 3 inch-platenspeler, speciaal bedoeld voor die kleine vinylschijfjes. Geen high-end natuurlijk, maar wel leuk als speeltje en aandachtstrekker. En bovendien past de nieuwe 3 inch plaat van de Beastie Boys er perfect op. Deze is ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van het legendarische Beastie Boys album Ill Communication uit 1994 uitgebracht. Op de micro-plaat staat de hitsingle “Sabotage”.

Gelimiteerd

De single is verpakt in een doosje met de originele 7-inch single sleeve artwork en bevat een uittrekbare Ill Communication-poster. De oplage is slechts beperkt tot tweehonderd exemplaren voor Europa en is alleen verkrijgbaar bij de indie record stores. Overigens is de RSD3 mini platenspeler tot stand gekomen door een samenwerking tussen Record Store Day en platenspelerfabrikant Crosley. De mini platenspeler en de 3” singles zijn alleen verkrijgbaar in de onafhankelijke platenzaak. Er zijn in de tussentijd 3” singles verschenen van onder andere de Raconteurs, White stripes, Bad Religion, Rancid en nu dus ook van de Beastie Boys. Er volgen meer 3” releases door het jaar heen.

Gerelateerde berichten

Lana-Del-Rey Born to Die

Review Lana Del Rey – Born to Die

Op één of andere manier waren we geïntrigeerd door het nummer ‘Video Games’. Een ingetogen, vreemd en sfeervol nummer naar ons idee. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het gehele album deze sfeer ademt. Wij beluisteren het debuutalbum: Born to Die.

Geef een reactie