web analytics

Duizenden nummers ‘omgezet’ naar Dolby Atmos

Dolby

Dolby en Universal hebben een overeenkomst gesloten die resulteert in duizenden oude en nieuwe nummers in Dolby Atmos surround geluid.

Een samenwerking tussen Dolby en Universal Music Group (UMG) moet gaan leiden tot een zee aan nummers waar ook ‘hoogte’ aan is toegevoegd. Dolby Atmos moet zorgen voor een nog ruimtelijker ervaring. Er worden oude bestaande tracks geremixt, maar ook staat er nieuw te produceren muziek op stapel. Qua genres kunt u zo ongeveer alles verwachten, van hip-hop via pop, rock en jazz tot klassiek. Diverse studio’s van Universal – waaronder de welbekende Abbey Road Studios – hebben beschikking gekregen over Atmos mix-apparatuur.

Tot nu toe weinig Dolby Atmos-muziek

Voor de liefhebbers van Dolby Atmos werd het ook wel eens tijd dat muziek met weer een extra dimensie ging verschijnen. Sinds de introductie een paar jaar geleden zijn er maar heel weinig Atmos-tracks uitgekomen. Om precies te zijn: tot nu toe slechts zo’n vijftig. Het is dan ook te hopen dat het nieuwe samenwerkingsverband tot een zee aan nummers gaat leiden waarin de techniek wel is verwerkt. Blijft over de vraag of u als luisteraar thuis zit te wachten op kunstmatig ‘ver-Atmoste’ oude nummers. Nieuw is een ander verhaal, als er tijdens de opname rekening mee wordt gehouden middels extra microfoons is het alleen maar toe te juichen.

Gerelateerde berichten

Eminem – Recovery

Daar is hij weer! Eminem heeft zijn langverwachte, nieuwe album uitgebracht: Recovery. Beter, scherper en kritischer dan Relapse waarvan Eminem zelf zegt dat het middelmatig was. Wij vinden het zeker geen middelmatig album, maar dat terzijde. Recovery moet een hoogtepunt zijn voor Eminem die wederom de ‘hulp’ van Dr Dre heeft ingeschakeld.

2 reacties

Geef een reactie