web analytics

Denon introduceert nieuwe stereo receiver

Denon

U luistert nog altijd het liefst naar stereogeluid, maar wilt wel alle opties qua connectiviteit? Dan is er de nieuwe Denon DRA-800H netwerk-receiver.

De eindversterker in de nieuwe Denon DRA-800H betreft een ‘klassiek’ stereo-exemplaar met een uitgangsvermogen van 100 Watt per kanaal in 8 Ohm. Alles in de receiver is volgens Denon opgebouwd met custom weerstanden en condensatoren van audiofiele kwaliteit. De eindversterker heeft een links-rechts symmetrisch ontwerp en is gewapend met custom condensators. De voedingstrafo is gewikkeld met OCF (zuurstofvrij) koperdraad. Verder treft u in de DRA-800H AKM AK4458 32 bit DAC’s aan. Hiermee speelt u onder meer FLAC, WAV en ALAC af in resoluties tot en met 24 bit/196 kHz. Ook voor DSD 2,8/5,6 Mhz draait deze Denon z’n hand niet om.

HDMI

De Denon DRA-800H beschikt over een flink arsenaal aan HDMI-ingangen; vijf in totaal om precies te zijn. Ze bieden allemaal ondersteuning voor 4K-resolutie (60Hz), HDR10, 4:4:4 pure color subsampling, Hybrid Log-Gamma ofwel HLG en sluizen BT.2020 door. Een HDMI ARC (audio return channel) brengt desgewenst het televisiegeluid ten gehore. Als vanzelfsprekend ontbreekt HEOS – het multiroom-systeem van Denon zelve – niet in het apparaat. Ook vallen diverse streamingdiensten (Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn internet radio, Tidal en meer) onder deze paraplu. Liefhebbers van slimme assistenten komen ook aan hun trekken, u kunt diverse functies van de DRA-800H bedienen middels spraak. Ondersteund worden Amazon’s Alexa, Google Assisitant en Apple’s Siri. U haalt deze duizendpoot in huis voor een bedrag van €649.

Gerelateerde berichten

Linn Majik DSM

Linn rust ook Majik DSM uit met HDMI

De DS (Digital Streaming) lijn van Linn heeft nu ook een versie van de Majik uitgebracht met HDMI ingangen. Deze Majik DSM is de feitelijke opvolger van de Majik DS-I, dus een DS voorzien van een 2 x 90W eindversterker, met daarbij ook nog eens HDMI ingangen. En dat maakt ‘m erg compleet en klaar […]

Geef een reactie