web analytics

Cary Audio presenteert VT-500 phono-voorversterker

Cary Audio

Cary Audio heeft een nieuwe phono-voorversterker aan z’n assortiment toegevoegd. Vier zachtgloeiende buizen geven het apparaat z’n versterkende krachten.

De nieuwe VT-500 van Cary Audio is een phono-voorversterker die volgens de fabrikant is ontworpen voor zelfs de meest veeleisende vinyl-liefhebber. Vier 6SL7 dubbele triode-buizen vormen het actieve deel van het apparaat. RIAA-correctie wordt gerealiseerd via een passief RC-circuit dat een plek heeft gekregen tussen de twee versterkertrappen in. Een zware externe gereguleerde voeding zorgt voor een stabiele spanning. U kunt zowel MM (-38 dB waarbij de buizenversterker wordt gebruikt) als MC (-65 dB, waarbij een combinatie van ingangstrafo’s en buizen wordt ingezet) cartridges gebruiken. De MM-ingangsimpedantie bedraagt 47 kOhm. De ingangsimpedantie voor MC-cartridges is instelbaar, kies uit 50, 100, 200, 500 of 1000 Ohm.

Voedingsbuis

Overigens is ook in de externe voeding van de Cary Audio VT-500 een buis gebruikt; een 5AR4 om precies te zijn. Het energieverbruik van het geheel ligt op 15 Watt. Hou verder rekening met een opwarmtijd van vijf minuten, waarna alles optimaal klinkt. Althans als u de door Cary Audio genoemde 100 uur ‘inbrandtijd’ hebt voltooid. Blijft over de prijs, deze single-ended klasse A phono-voorversterker wordt geleverd voor een bedrag van $5495 dollar. Inderdaad iets voor serieuze vinylliefhebbers dus die het onderste uit de kan willen halen.

Gerelateerde berichten

Da Capo Introductie Magnepan 1.7i 14 maart

Da Capo heeft de smaak te pakken. Waren we dit weekend nog bij de introductie van de Magnepan .7, nu heeft Da Capo ons laten weten dat ze op 14 maart de grotere versie gaan laten horen: de Magnepan 1.7i. Ook hier zal Rick Paap weer uitgebreid ingaan op luidsprekerplaatsing. Kortom: een event om bij […]

Geef een reactie