web analytics

Geplande PlayStation 5: 8k resolutie en audio-upgrade

Sony werkt aan de volgende generatie PlayStation (bron afbeelding: https://www.flickr.com/photos/hyku/3398191691/)

De Sony PlayStation is niet alleen een gameconsole, maar ook een prima basis voor het afspelen van Blu-ray’s. En er is een nieuwe versie in de maak.

Daar waar Microsoft met de nieuwe Xbox One S kiest voor een systeem zonder optische drive, houdt Sony er aan vast. Dat is althans wat op te maken valt uit het Wired-interview met hoofdontwerper Mark Cerny van de ergens in 2020 te verschijnen PlayStation 5. Tegelijkertijd krijgt de console (natuurlijk) een stevige hardware-upgrade. Voor filmliefhebbers is ondersteuning van 8K-reolutie bijvoorbeeld erg prettig. Ook aan de audio-kant zijn verbeteringen te verwachten, maar daarover wordt vooralsnog weinig uitgeweid.

SSD

In plaats van een traditionele harddisk wordt een SSD ingezet. Die moet – logischerwijs – voor veel snellere laadtijden van (onderdelen van) games zorgen. In ieder geval is het goed om te zien dat de ‘aloude’ optische drive behouden blijft, daarmee is en blijft de Sony PlayStation ook interessant voor andere vormen van vermaak dan gamen alleen. Liefhebbers van zowel games als Blu-ray-films zitten voorlopig dus nog goed bij Sony. Mogelijk is de komende generatie game consoles trouwens wel een van de laatsten. Streamen dringt ook door tot gamen, bijvoorbeeld. En de ‘betere tablet’ wordt bij elke nieuwe versie krachtiger. Grote kans dat we over een paar jaar alleen daarop nog gamen. Of op een smart-TV waarvan de hardware eveneens steeds veelzijdiger wordt.

Gerelateerde berichten

Blof – Alles blijft Anders

Als er één band productief is, is het Blof. Dit is hun twintigste album en tiende studioalbum. Dit zijn bijna Pink Floyd-cijfers. Wie dus alles wil sparen, moet een flink stuk in de cd-kast vrijmaken. Maar is het alleen kwantiteit of blijft Blof ook kwaliteit leveren?

Geef een reactie