web analytics

TEAC introduceert 301 Reference-serie DAC en versterker

De TEAC UD-301-X DAC

TEAC heeft onder de vlag van de 301 reference-serie twee nieuwe apparaten uitgebracht: een compacte stereo-versterker en een al even compacte DAC.

TEAC is een merk dat vooral bekend is uit de professionele en semi-professionele hoek. Maar laat u daar vooral niet door afschrikken, want het merk levert apparatuur voor een veelal aantrekkelijke prijs. Zo is er de nieuwe AI-301DA-X geïntegreerde versterker met compacte afmetingen. Het is echter een zeer compleet apparaat met een maximaal uitgangsvermogen van 2 x 60 Watt. De ingebouwde DAC (een BurrBrown PCM1795) ondersteunt PCM-resoluties tot en met een kwaliteit van 192 kHz / 32 bit alsmede DSD 128. Een geïntegreerde Bluetooth-ontvanger maakt streamen vanaf een smartphone, tablet of bijvoorbeeld een laptop mogelijk. AptX is daarbij ondersteund. Dankzij subwoofer-voorversterking en auto power-off bouwt u met deze compactversterker van TEAC in een handomdraai een 2.1-systeem op. Het apparaat kost €499.

DAC

Bent u op zoek naar een DAC om bijvoorbeeld in combinatie met pc of Mac te gebruiken? Dan is er de TEAC UD-301-X, een dual-mono opgebouwd apparaat met USB-aansluiting. PCM-streams afspelen kan tot een kwaliteit van 192 kHz / 32 bit, terwijl ook DSD 128 geen probleem oplevert. Deze DAC beschikt over een eigen hoofdtelefoonversterker. Ofwel: inprikken en luisteren maar! Deze DAC verwisselt voor een bedrag van €449 van eigenaar.

Gerelateerde berichten

Steinway Lyngdorf brengt Model P200 uit

De Model P200 Surround Processor werd al een jaar geleden aangekondigd, maar het product ziet eind oktober eindelijk het levenslicht. Met dit apparaat is het volgens de Deense fabrikant Steinway Lyngdorf mogelijk om een bioscoopervaring na te bootsen.

4 reacties

Geef een reactie