Nieuwe System Set-Up & Tuning Discs van Nordost

De nieuwe System Set-Up & Tuning Discs van Nordost

Om uw systeem eens ‘goed door te fluiten’ komen de System Set-Up & Tuning Discs van Nordost – bomvol testgeluiden – uitstekend van pas.

De nieuwe System Set-up & Tuning Discs van Nordost bevatten meer content en mogelijkheden dan de voorgaande versie. Voor een bedrag van $39,99 dollar haalt u twee cd’s in huis bomvol meet- en testtracks. Het varieert van simpel tot complex. Natuurlijk zijn de standaardzaken als kanaalchecks almede roze en witte ruis beschikbaar. Ook treft u er meer ongebruikelijke tracks als LEDR op aan. LEDR staat voor Listening Environment Diagnostic Recording en is bedoeld subjectief de accuraatheid van een stereobeeld te kunnen beoordelen. Praktisch zijn verder zaken als getimede frequentie-sweeps en herhaalde drumbeats. Alle onderdelen op de cd’s zijn bedoeld om u te helpen uw hifi-installatie zo goed mogelijk in te stellen.

Systeemhulpmiddelen

De geluidstechnici van Nordost hebben verder tracks gemaakt die u helpen om full-range luidsprekers te plaatsen en ook de integratie van subwoofers te vereenvoudigen. Verder is er een set tracks die onder de noemer ‘system services’ vallen. Denk daarbij aan zaken als degauss en burn-in. Elke track op de cd-set is uitvoerig gedocumenteerd in het instructieboekje dat u erbij krijgt. Een handig stukje gereedschap voor de serieuze audiofiel, lijkt ons. Dit alles vanzelfsprekend onder het aloude motto ‘meten is weten’.

5 reacties

  1. Dan rip je toch die CD’s, ……………..?

   Heb je het ook onder de knoppen of op je tablet zitten in de bediening. Ik heb een paar test signalen ook op die manier om links/rechts of fase op de server staan, kan prima. Eventueel dan een tag als b.v. test meegeven.
   Heb dat met een Denon CD gedaan.

   1. Tuurlijk kan dat!
    Maar in deze tijd waarin vinyl en streaming erg populair zijn vind ik (alleen) een CD niet de meest voor de hand liggende keuze.

Geef een antwoord