web analytics

Atoll DAC100 Signature, klein maar dapper

De Atoll DAC100 Signature

Importeur Belram meldt een nieuwe externe DAC bij Atoll Electronique, klein maar dapper (320 * 210 * 60 mm – 2 kg). De bekende DAC100SE heeft nu een mooie upgrade: de DAC100 Signature.

Deze Atoll DAC100 Signature digitaal/analoog converter is een nieuwe versie en zorgt volgens Belram voor een betere weergave van ‘vele bronnen, zoals computers, handheld apparaten, met een zeer nauwkeurige weergave van het muziek signaal. Het is ook de perfecte metgezel voor een CD-speler of lezer (DR200 transport). De DAC100 Signature kan worden gebruikt met de ATOLL FSRC (Full System Remote Control), een optionele afstandsbediening, voor het aansturen van de bronkeuze en de demping van het uitgangsniveau’.

Gescheiden voeding

De op de Atoll DAC100 Signature aanwezige USB-ingang (B-type) maakt afspelen van bestanden in een maximale kwaliteit van 24 bit / 192 kHz en DSD64 & DSD128 mogelijk. Nieuw in deze uitvoering is verder een verbetering van de audiotrappen en filtering met MKP-condensatoren. Het apparaat bezit twee onafhankelijke transformatoren, waaronder één uitsluitend voor de analoge weergave. Als DAC is een BURR BROWN PCM1796 ingezet. De uitgangstrappen hebben discrete componenten zonder terugkoppeling. Het geaccepteerd formaat voor optische en coaxiale ingangen zijn 16-24bit (44.1 kHz, 48 kHz, 96 kHz en 192 kHz).

U kunt kiezen uit een zwarte of zilveren afwerking, de DAC100 Signature van Atoll is per direct leverbaar voor een adviesprijs van €600.

Gerelateerde berichten

Pink Floyd The Wall

The Wall van Pink Floyd op Domcarillon

Dat Pink Floyd een rockband is die tot nieuwe interpretaties leidt, blijkt wel weer. Maandagavond 19 augustus zal de Utrechtse stadsbeiaardier Malgosia Fiebig samen met pianoduo Sandra Mol en Jeroen van Veen een bewerking van de rockopera The Wall spelen op het Domcarillon. Het is het slotconcert van de serie zomeravondconcerten van de Utrechtse Klokkenspel […]

1 reactie

Geef een reactie