web analytics

VPRO koopt documentaire Leaving Neverland aan

Op het toonaangevende Sundance Film Festival heeft de VPRO de hand weten te leggen op de vier uur durende documentaire Leaving Neverland van de Britse filmmaker Dan Reed

Op het toonaangevende Sundance Film Festival heeft de VPRO de hand weten te leggen op de vier uur durende documentaire Leaving Neverland van de Britse filmmaker Dan Reed.

De documentaire Leaving Neverland is speciaal gemaakt voor Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk en HBO in de Verenigde Staten en gaat over het vermeend kindermisbruik door één van de grootste popsterren ooit: Michael Jackson. De documentaire is 8 maart te zien bij de VPRO op NPO 3 en NPO Start.

Misbruik

Michael Jackson is een van ‘s werelds meest gevierde pop-iconen. Toen in 1993 beschuldigingen van seksueel misbruik door Jackson opdoken, vonden velen het moeilijk te geloven dat The King of Pop zich schuldig kon maken aan dergelijke daden. De film vertelt het verhaal van twee jongens die beiden afzonderlijk bevriend raakten met Jackson, die hen uitnodigde in zijn unieke en wonderlijke wereld. De interviews met de nu volwassen mannen en hun families maken duidelijk hoe zij zich jarenlang lieten verblinden door de glamour en de fantasiewereld van hun idool.

Steun

De naaste familie van Michael Jackson heeft de getuigenissen van de mannen verworpen, maar er is ook veel steun. Zo kregen de twee bij de première op het Sundance Film Festival een enorm applaus.

De documentaire wordt in zijn geheel uitgezonden op vrijdagavond 8 maart om 20.25 uur bij de VPRO op NPO 3. Leaving Neverland is dan ook te zien op NPO Start.

Gerelateerde berichten

Michel Legrand overleden

De Franse musicus Michel Legrand overleed 26 januari 2019 op 86-jarige leeftijd. Voor meer dan 250 films verzorgde hij de soundtrack, waarvan sommige liedjes bekender zijn geworden dan de oorspronkelijke film.  Zo is “What are you doing the rest of your life” (1967) een jazz-klassieker geworden; de filmscores van “Les Parapluies de Cherbourg” (1964) en […]

Gaderung: a Tribute to Sixth Comm

Review Gaderung: a Tribute to Sixth Comm

Het wordt steeds moeilijker om geld te verdienen met fysieke cd?s. Daarom proberen artiesten eerst roem te vergaren om daarna met bijvoorbeeld optredens of de verkoop van T-shirts geld te verdienen. Steeds meer albums verschijnen niet eens meer als cd, maar zijn alleen als download verkrijgbaar. Als je geluk hebt, zijn ze zelfs helemaal gratis.

Geef een reactie