Nieuwste Roon introduceert Roon Radio en meer

Nieuwste Roon introduceert Roon Radio en meer

Roon versie 1.6 is beschikbaar. Deze versie brengt onder meer het gloednieuwe Roon Radio en integratie met de Qobuz muziekdienst; streamen maar!

De nieuwste versie 1.6 van Roon introduceert ten eerste het gloednieuwe Roon Radio. Feitelijk is dit een gepersonaliseerde radio. De afgespeelde muziek is een mix van uw favoriete songs, samen met muziek die (nog) niet in uw bibliotheek aanwezig is. Daarvoor wordt machine learning-technologie ingezet en de tracks worden gehaald uit de catalogi van TIDAL en Qobuz. Het aardige is dat u niet alleen aanbevelingen krijgt te zien gebaseerd op uw eigen smaak, maar dat het aanbod ook gebaseerd is op wat andere gebruikers van het systeem met eenzelfde smaak zoal beluisteren. U leert dus snel een heel nieuwe verzameling muziek kennen, wat altijd leuk en interessant is.

Qobuz

Ook nieuw in Roon 1.6 is de integratie van deze streamingdienst in het systeem. Dus mocht u deze dienst gebruiken, dan wordt dit na implementeren van de update een naadloos geheel. Voor de rest heeft de fabrikant naar eigen zeggen goed geluisterd naar de feedback van gebruikers. En aan de hand daarvan diverse belangrijke onderdelen van het systeem aangepast in de nieuwste versie. Kortom: het is bijna een ‘must’ om deze update snel te installeren.

5 reacties

  1. Mooie update. Ik heb zelf even de headroom management functie uitgezet. Die zorgde er bij mij voor dat het geheel een minder dynamisch klonk.

  2. Tja, en wat moet je nu kiezen, Tidal met of zonder MQA, Qobuz highres, Qobuz cd, Spotify…etc, etc.
    ..Een mooi onderwerp voor Alpha audio om (blinde) luistertesten te doen op verschillende audiosystemen (prijsklasses) en de lezers te adviseren welk abonnement te nemen……….

  3. Super update.
    Zoekfunctie is ook verbeterd en ook het lezen/volgen van songteksten bijvoorbeeld.
    Radio is duidelijk beter en de toevoeging van Qobuz met zijn vele highres albums helemaal top. Genieten van muziek met een grote “R” zeg maar!

Geef een antwoord