web analytics

Nieuwe Cayin N5MK2S hi-res muziekspeler

De Cayin N5MK2S

Cayin heeft een nieuwe hi-res muziekspeler uitgebracht. De N5MK2S beschikt over onder meer een verbeterd display ten opzichte van z’n voorganger.

De Cayin N5MK2S valt in ieder geval aan de buitenkant op door het verbeterde aanraakscherm. Dit betreft een 3,5 inch IPS-exemplaar van LG met ondersteuning voor multitouch. Intern is de speler voorzien van 64 GB opslagruimte, eenvoudig uitbreidbaar door micro-SD geheugenkaartjes in een van de twee beschikbare slots te prikken. Daarmee kunt u de opslagcapaciteit desgewenst uitbreiden naar in totaal maximaal 800 GB. Uiteindelijk gaat het bij een muziekspeler als deze natuurlijk om het geluid. Om u alle vrijheid te geven is gedacht aan zowel een 2,5 mm symmetrische als een – volledig onafhankelijke – reguliere 3,5 mm asymmetrische hoofdtelefoonuitgang. De N5MK2S maakt gebruik van de ESS 9018k2M DAC chipset, waarmee u moeiteloos hi-res audio kunt luisteren. Verder is voorzien in een lijnuitgang plus diverse digitale in- en uitgangsmogelijkheden. Voor de puristen is er een audio-prioriteitsmodus.

DTS, DST en DSD

Het kloppend hart van de Cayin N5MK2S wordt gevormd door een quad-core processor. Deze zorgt voor een scala aan audiomogelijkheden, waaronder de mogelijkheid tot afspelen van DST en DTS-gecodeerde bestandsformaten. De maximale kwaliteit ligt op 64 bit / 384 kHz. Of u kiest voor DSD, met een maximale kwaliteit van DSD256. Verbeterde tantaal-polymeer condensatoren in de analoge filterkringen moeten voor weer een graadje zuiverder geluid zorgen. De ingebouwde accu zorgt in volgeladen toestand voor circa 12 uur speeltijd. Mocht u het willen, dan zijn apps van derden te installeren op het apparaat. De speler kost €569, meegeleverd wordt een leren etui.

Gerelateerde berichten

LG Kubus: LG ND8520

NIEUWS – We zien niet zo vaak nieuws van LG. Tenminste niet zo vaak op hifi-gebied. De kubus-dock, de ND8520, springt echter wel heel erg in het oog! En dat is reden genoeg om hem even te noemen in het nieuws.

Pioneer komt met VSX-922

NIEUWS – Heel prettig als u net de VSX-921 hebt aangeschaft. Nu is er al de opvolger: amper een jaar na de introductie van de VSX-921. Pioneer noemt de opvolger heel voorspelbaar de VSX-922.

Geef een reactie