web analytics

Genelec presenteert S360 studiomonitor

De Genelec S360

De nieuwe Genelec S360 monitor is bedoeld voor plekken waar hogere geluidsdruk nodig is, of waar de afstand tussen speaker en luisteraar wat groter is.

Het Finse Genelec heeft de S360 studio monitor uitgebracht. Het betreft hier een actief exemplaar, waarbij ook gedacht is aan een al even actief digitaal cross-over filter. Via een blok met dipswitches óf via software in de vorm van de Genelec Loudspeaker Manager (GLM) configureert u het geheel naar wens. Als ingangen staan digitaal en analoog XLR klaar. De versterking wordt verzorgd door twee klasse D eindversterkers. Eentje van 100 Watt voor de hoge tonen en een eentje van 250 Watt voor de lage tonen.

Voor thuis en studio

De Genelec S360 is zowel voor de huiskamer als de studio bedoeld. In beide gevallen kunt u er desgewenst nog een subwoofer op aansluiten. Voor thuisgebruik moet de S360 zowel in een home cinema als hifi-speaker tot z’n recht komen. Er is een serie accessoires leverbaar, waaronder muurbeugels, statieven en U-beugels. Verder geldt dat het basreflex-systeem naar beneden gericht is. Een optimale luisterafstand begint bij twee meter, maar ook bij afstanden van meer dan tien meter klinkt het volgens de fabrikant allemaal nog indrukwekkend. Leverbaar in zwart en wit voor een bedrag van €8120 per paar. De bijpassende sub (type 7382AP) kost €10.630.

Gerelateerde berichten

hifigasten

Webshop Hifigasten stopt ermee

Vanmorgen ontdekten we bij toeval dat de deskundige webshop Hifigasten na een periode van bijna drie jaar is opgeheven. Op hun website valt te lezen dat het bedrijf per direct is gestopt. Een reden wordt niet genoemd.

BeoSystem 4 (2)

Bang & Olufsen brengt BeoSystem 4 uit

Tijdens de ISE 2014 in Amsterdam heeft Bang & Olufsen de BeoSystem 4 gedemonstreerd. Dit centrale videosysteem is in staat om ieder beeldscherm van video-content te voorzien, zoals smart-tv-functies en signalen van externe videobronnen.

1 reactie

Geef een reactie